Ziarul de Duminică

Sex, Books & Rock’n Roll/ de Ziarul de duminică

Sex, Books & Rock’n Roll/ de Ziarul de duminică

Sex, Books & Rock’n Roll

Autor: Ziarul de Duminica

02.03.2012, 00:07 84

Şase membri ai reţelei institutelor culturale din Uniunea Europeană (EUNIC) răspund provocării lansate de Institutul Cultural Român Bruxelles şi vor prezenta un stand comun la târgul de carte francofon de la Bruxelles (1-5 martie). Standul EUNIC va fi vitrina unei librării cu totul aparte, care va promova literatura europeană şi traducerile.

Organizatorii au ales ca temă un slogan provocator, care parafrazează un single de succes din anii 1970. Ei pledează pentru un nou tip de promovare agresivă a cărţii, scriitorilor, traducătorilor, a tuturor celor implicaţi în crearea şi difuzarea culturii scrise în societatea contemporană: "La fel ca muzica Pop - Rock'n'roll sau Punk, New Wave sau Heavy Metal, Hip-Hop sau Techno, literatura oferă un întreg univers de vieţi alternative, în opoziţie cu tot ce înseamnă convenţie şi îngrădire a libertăţii, iar scriitorii, creatori prin excelenţă de vieţi alternative, s-au opus dintotdeauna ordinii care sufocă libertatea, dorinţele, visurile. Prin adoptarea sloganului Sex, Books & Rock'n Roll ne-am dorit să reamintim această genealogie comună a răzvrătirii şi a libertăţii."

Prozatorul Dan Lungu şi dramaturgul Nicoleta Esinencu din Republica Moldova, invitaţi de ICR Bruxelles, coordonatorul proiectului, alături de poetul maghiar Janos Lackfi vor participa în zilele de 2 şi 3 martie la dezbateri pe marginea câtorva dintre cărţile lor de succes traduse la edituri franceze. Cei trei vor participa şi la o întâlnire cu studenţii de la Université Libre de Bruxelles. Iubitorii de literatură română vor afla la standul EUNIC circa 200 de titluri de carte în limba română, dar şi zeci de traduceri în franceză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO