Ziarul de Duminică

Secession 2010: Ce urmează de aici încolo?

Secession 2010: Ce urmează de aici încolo?
09.07.2010, 17:00 42

"Where do we go from here?" este întrebarea pe care şi-o pun 30de tineri artişti vizuali în cadrul expoziţiei de la Secession dinViena. Printre aceştia se numără şi Liliana Basarab, OliviaMihaltianu, Ciprian Mureşan şi Ioana Nemeş. "Where do we go fromhere?" prezintă lucrări noi, în cea mai mare parte realizatespecial pentru expoziţia de la Viena şi reuneşte tineri artişti dinAustria, România, Slovacia, Slovenia, Cehia, Polonia, Germania,Ungaria, Rusia etc.

Expoziţia face parte din programul "Scena tânără/Junge Szene",iniţiat de Secession în 1984. Într-o lume a globalizării, "Where dowe go from here?" pledează pentru formarea unui mod de a percepeEuropa Centrală ca pe un "spaţiu de viaţă" comun, depăşind astfelconceptul antagonic învechit de Est-Vest. Titlul expoziţiei esteinspirat de ultima carte a lui Martin Luther King, "WHERE DO WE GOFROM HERE? Chaos or Community?". Expoziţia este deschisă timp dedouă luni, până pe 29 august.
Secession este una dintre cele mai reprezentative instituţii deartă din Viena, fiind construită în 1897/98 ca spaţiu de expoziţieal Secesiunii vieneze. Clădirea cu inconfundabilă bilă aurie peacoperiş găzduieşte printre altele celebra "Friză a lui Beethoven"- un ciclu de picturi realizate de Gustav Klimt. Secession este dealtfel prezentă pe moneda austriacă de 50 eurocenţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO