Ziarul de Duminică

Savoarea unică a cafelei cu eclipse/ de Lucian Vasilescu

Savoarea unică a cafelei cu eclipse/ de Lucian Vasilescu

BULETIN DE ŞTIRI

Autor: Lucian Vasilescu

18.11.2010, 23:26 47

Amintirile fotografice ale vânătorului de eclipse

Expoziţia de fotografie astronomică "Prin lume... la vânătoarede eclipse", a fotografului Cătălin Beldea, prezintă, în premierăîn România, imaginile a 5 eclipse totale de Soare din întreagalume. Expoziţia poate fi vizitată la Cafepedia (lângă Piaţa Romană)în perioada 15-30 noiembrie 2010 (foto 1).

Proiectul "Prin lume... la vânătoare de eclipse", dezvoltat defotograful Cătălin Beldea, a debutat cu prima sa expoziţie,organizată în perioada 15-30 noiembrie, la Cafepedia de lângă PiaţaRomană, str. Pictor Verona nr. 2.

Expoziţia este o colecţie de peste 20 de imagini din expediţiileîn jurul lumii în căutarea eclipselor de Soare, în locuri precumRomânia (1999 şi 2003), Turcia (2006), Siberia (2008), China (2009)sau Pacific, pe atolul Hao din Polinezia Franceză (2010). Întreguldemers este primul de acest gen în România.

Cătălin Beldea este un pasionat al fotografiei astronomice,fiind primul român care a fost publicat pe site-ul NASA, lasecţiunea Imaginea Zilei (7 august 2008), pentru fotografie tehnicăde astronomie (foto 2). Vânătoarea sa de eclipse a pornit în anul1999, cu eclipsa totală de Soare din România, adunând până înprezent 5 eclipse totale de Soare, ultima fiind cea de anul acestadin Pacific, pe atolul Hao din Polinezia Franceză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO