Ziarul de Duminică

Salonul Naţional de Artă Fotografică “Germanii din România”/ de Radu Constantinescu

Salonul Naţional de Artă Fotografică “Germanii din România”/ de Radu Constantinescu

Salonul Naţional de Artă Fotografică “Germanii din România”

Autor: Radu Constantinescu

17.08.2012, 00:06 109

257 de imagini, din care 92 alb-negru şi 165 color, realizate de artişti fotografi din România şi Germania au fost trimise pe adresa Salonul Naţional "Germanii din România", organizat de Asociaţia Euro Foto Art din Oradea în parteneriat cu Forumul Democrat al Germanilor din România, prin Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu (FDG Sibiu) sub patronajul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România şi al Primăriei Municipiului Sibiu.

Jurizarea lucrărilor a avut loc în data de 7 august 2012, în sala de festivităţi a Forumului Democrat German din Sibiu. Pentru obiectivitatea aprecierii, juriul naţional, prezidat de Ştefan Tóth A.FIAP, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR) a examinat lucrările înscrise în concurs fără să cunoască numele autorilor. În urma jurizării au fost acceptate pentru Salonul Naţional 97 lucrări alb-negru şi color. În etapa a doua au fost stabilite premiile concursului după cum urmează:

La categoria alb-negru medalia de aur AAFR a fost obţinută de Vasile Vénig A.FIAP (Carei), pentru lucrarea "Saxon Castel", iar premiul I. Forumul Democrat German din România (FDGR) a fost acordat artistei Boglárka Végső (Petreu-Judeţul Bihor), pentru lucrarea "Dansul vieţii". Medalia de argint AAFR şi premiul II. FDGR a fost acordat lui Sebastian Marcovici din Sibiu pentru lucrarea "Kronenfest". Medalia de bronz AAFR a fost obţinută de Adela Lia Rusu din Oradea cu lucrarea "În vizită", iar premiul III FDGR i-a revenit lui Ildikó Baranyi A.FIAP din Bucureşti pentru lucrarea "Herina".

La categoria color medalia de aur AAFR a fost obţinută de Claudiu Szabó E.FIAP din Oradea, pentru lucrarea "Calm întrerupt", iar premiu I FDGR a fost acordat lui Sebastian Marcovici din Sibiu pentru lucrarea "Sărbătoare". Medalia de argint AAFR i-a revenit artistei fotograf Ildikó Baranyi A.FIAP din Bucureşti pentru lucrarea "Biertan 2", iar premiul II FDGR a fost obţinut de Vasile Vénig A.FIAP din Carei pentru lucrarea "Procesiune". Medalia de bronz la această categorie a fost acordată tot lui Vasile Vénig pentru "Dans şvăbesc 1.". Premiul III FDG i-a revenit aceleiaşi Ildikó Baranyi A.FIAP din Bucureşti pentru lucrarea "Biertan 1."

Vernisajul Salonului Naţional şi înmânarea festivă a premiilor va avea loc la data de 21 septembrie 2012, la ora 18:00 în sala de expoziţie a Primăriei Municipiului Sibiu (Centrul de Informare a Turiştilor). Cu această ocazie va fi lansat şi albumul intitulat "Germanii din România".

Galeria foto vă prezintă lucrările premiate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO