Ziarul de Duminică

Să înţelegem divertismentul/ de Ziarul de duminică

Să înţelegem divertismentul/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

11.12.2014, 23:57 39

Bianca Mitu

Politică şi reality show

Editura Tritonic

Autoarea este director al Centrului de Cercetare în Media şi Comunicare. „Cartea de faţă – ţine să precizeze autoarea – prezintă un incontestabil caracter de noutate şi este organizată după principii  didactice, putând consti­tui un manual de înţelegere a problemelor democraţiei şi implicării politice a cetăţenilor români. În acelaşi timp, cartea se delimitează de orice tendinţă părtinitoare şi îşi propune să ofere o interpreta­re analitică, ferită de normativism, optimism sau negativism, care poate reprezenta o bază pentru înţelegerea dezvoltării genului rea­lity TV în România postcomunistă şi a impactului divertismentului în exces asupra societăţii contemporane. Bazată pe o atentă cerceta­re ştiinţifică şi pe o bibliografie de excepţie, cartea îşi propune să fie o lectură plăcută şi comprehensibilă pentru cei preocupaţi de pro­blemele informării politice şi cetăţeniei active în România şi pentru cei care caută o expunere teoretică actuală a conceptelor de sferă publică, cultură populară, implicare politică şi reality TV, concepte care încă se lovesc de o gravă lipsă de bibliografie în România. Im­portanţa temei este vitală pentru mediul ştiinţific românesc, cartea de faţă putând constitui un fundament pentru abordarea viitoare a relaţiei dintre politică, cultură populară, divertisment şi cetăţenie activă, dar şi un punct de plecare pentru o abordare comparativă a acestor probleme la nivel global”.

 

Cam în termeni similari volumul este apreciat de conf. univ. dr. Valentina Marinescu:  

„Emisiunile de divertisment pot constitui o sursă de informare politică şi pot oferi exemple de gândire şi acţiune politică. Importanţa temei este vitală pentru mediul ştiinţific românesc, cartea de faţă putând constitui un fundament pentru abordarea viitoare a relaţiei dintre politică, cultură populară, divertisment şi cetăţenie activă, dar şi un punct de plecare pentru o abordare comparativă a acestor probleme la nivel global. O lectură placută şi utilă pentru toţi cei pasionaţi de reality- how-uri, de transformarea sferei publice datorită emoţionalului sau de problemele implicării politice a cetăţenilor.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO