Ziarul de Duminică

Să fii sănătos? Nimic mai simplu!

Să fii sănătos? Nimic mai simplu!
16.06.2010, 15:27 43

Christiaan Barnard

Ghidul inimii sănătoase

Editura Paralela 45

Christiaan Barnard, cel mai respectat chirurg cardiolog allumii, va ofera formula proprie pentru o inima sanatoasa,bazandu-se pe o experienta practica de peste treizeci de ani.Christiaan Barnard a analizat fiecare domeniu esential al vietiiomenesti si ne ofera o gama de strategii privind stilul de viatamenite sa ne imbunatateasca sanatatea inimii.
Ghidul inimii sanatoase este o lucrare practica si directa, cusfaturi usor de pus în aplicare: evitaţi dietele; consumaţigrăsimile adecvate; beti vin rosu; radeţi cat mai des; petrecetimai mult timp cu prietenii; faceti sex în mod regulat. In 1967,profesorul Christiaan Barnard a devenit un pionier al chirurgieimoderne, cand a efectuat prima operatie de transplant de inima. Deatunci, a salvat peste 150 de vieti cu ajutorul operatiilor pecord. In 1998, el a înfiinat Fundatia Barnard, al carei scop estesa furnizeze consiliere in probleme de planning familial si ajutormedical pentru copiii bolnavi.

Cartea apare în colecţia "Practic". Traducere din limba englezăde Otilia Tudor.

Preot Iov Burlacu

Reţetarul de la Neamţ.

Leacuri din grădina mânăstirii spre folosulcredincioşilor

Editura Paralela 45

Ediţie îngrijită de Fabian Anton, după un text întocmit deArhim. Ioanichie Bălan. Cu o evocare a autorului de Arhim.Ioanichie Bălan şi Pr. Gamaliil Păvăloiu şi un duhovnicescîndreptar de Arhim. Cleopa Ilie, Ierom. Mihail Stanciu, Schiarhim.Andronic Popovici. Monahul de la Mănăstirea Nemţ Iov Burlacu atrăit între 1905 şi 1941. "Dar sa intoarcem privirea ganduluinostru si spre lumea florilor si a ierburilor de pe pamant. Si defelurimea insusirilor cu care Ziditorul le-a împodobit,minunandu-ne, de marea Lui intelepciune sa ne intrebam pe noi: Cumisopul, amestecat cu otet, durerea de dinti o vindeca, iarradacinile de cicoare, de fumarnita si de papadie, pe ficatulbolnav si pe galbinare le tãmãduieste; cum frunzele de afin pe ceice sunt bolnavi de diabet ii tamaduieste, iar ceaiul de albastreleamestecat cu frunze de mesteacan si cozi de cires este de marefolos la cei ce sufera de incuierea udului; cum anghinarea estebuna pentru ficat si arnica pentru ragusealã si cicatrizarearanilor; cum brusturul este de folos la cei ce au boli de piele,iar chimenul combate inflamatiile intestinelor si colicile siregleazã functiile stomacului celui slabit; cum cicoarea estevindecatoarea bolilor de ficat, de vezica si de rinichi, iarcimbrul se face leac pentru bronsite si tuse.
Apoi, coada-calului, coada-racului si coada-soricelului la diferiteboli sunt de mare folos. Frunzele de podbal pe tusa, pe ragusealasi pe silicoza le vindeca, iar matasea de porumb si cojile de cirespe bolile de rinichi. Roinita inlatura gazele din stomac,rostopasca alina durerile de la ficat si floarea de salcam arsurilede stomac. Schinelul ajuta sucul gastric si mareste pofta demancare, socul ajuta la gripa si la bolile de rinichi, iar sovarvulcalmeaza bronhiile si este bun pentru astm si tuse. Sunatoareacicatrizeaza ranile din arsuri si tamaduieste inflamatiilegingiilor si durerea de dinti, talpa-gastii ajuta la ameliorareabolilor de inima, iar tataneasa vindeca ulcerul si alte multe bolitamaduieste."

Cartea a apărut în colecţia "Practic".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO