Ziarul de Duminică

Rugăciuni pentru fiecare zi/ de Ziarul de duminică

Rugăciuni pentru fiecare zi/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

09.04.2015, 23:51 46

Sfântul Chiril al Turovului

Rugăciuni pentru fiecare zi a săptămânii şi

Canoane de pocăinţă

Editura Sophia

Mai puţin cunoscut la noi ca autor de canoane, Sfântul Chiril al Turovului – născut la începutul veacului al XII-lea în Bielorusia de astăzi, cel dintâi stâlpnic din istoria Ortodoxiei la slavii de Răsărit, dar şi cel mai mare propovăduitor al Rusiei Kievene – s-a bucurat de o uriaşă cinstire şi preţuire din partea contemporanilor, iar scrierile lui au fost copiate mereu, de-a lungul veacurilor, alături de scrierile vechilor Părinţi ai Bisericii.

Minunatele rugăciuni ale Sfântului Chiril vă vor aduce pacea sufletească, smerenia, nădejdea şi apropierea de Dumnezeu de care avem trebuinţă întotdeauna, atât la bucurie, cât şi la greu.

Dialog al omului păcătos cu propria sa conştiinţă, meditaţie biblică şi rugăciune de pocăinţă, Canoanele liturgice au apărut la sfârşitul secolului al VII-lea şi începutul secolului al VIII-lea, înlocuind, în mare măsură, imnele liturgice numite „Condac”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO