Ziarul de Duminică

România Târgul Internaţional de Carte de la Frankfurt/ de Ziarul de duminică

România Târgul Internaţional de Carte de la Frankfurt/...

Autor: Ziarul de Duminica

15.10.2015, 23:54 53

În perioada 14-18 octombrie 2015, România participă la Târgul Internaţional de Carte de la Frankfurt (a 67-a ediţie), cel mai important punct de întâlnire la nivel mondial dintre reprezentanţii industriei de carte şi profesioniştii din domeniul tehnologiei şi al industriilor creative derivate, precum cea a filmului şi a jocurilor.

Standul naţional al României, organizat, ca în fiecare an, de Ministerul Culturii şi aflat anul acesta în Hala 5, poziţia B146, va găzdui numeroase lansări de carte, dezbateri şi întâlniri cu scriitori români şi germani.
Invitaţii Ministerului Culturii la ediţia din acest an a târgului de la Frankfurt sunt scriitorii Daniel Bănulescu, Alexandru Ecovoiu, Nora Iuga, Florin Lăzărescu şi Ileana Mălăncioiu, care vor participa la dezbateri despre romanul românesc contemporan şi la lecturi de poezie.

Vor fi prezenţi la Frankfurt, pentru lansări de carte şi întâlniri cu cititorii, prozatorul Ioan Groşan, la invitaţia Institutul Cultural Român, precum şi Bogdan Hrib şi Lucia Verona, la invitaţia editorului lor canadian, Mosaic press.

Scriitorul Ioan Groşan (foto 1) îşi va promova recentul volum Lumea ca literatură. Amintiri.  Manifestarea va avea loc în data de 17 octombrie la standul României din cadrul Târgului, organizat de către Ministerul Culturii. Prezentarea, în limba germană, împreună cu traducerea şi lectura fragmentelor, vor fi făcute de către scriitorul şi traducătorul Jan Cornelius.
Scriitorul şi scenaristul Florin Lăzărescu va discuta despre cărţile sale, dar şi despre experienţa sa de coautor al scenariului filmului câştigător al „Ursului de argint” pentru cea mai bună regie din anul 2015, Aferim!, în regia lui Radu Jude.   
Moderatorii evenimentelor vor fi Ernest Wichner şi Jan Cornelius, scriitori şi traducători care, de câteva decenii, au o contribuţie importantă la stabilirea de legături între spaţiul cultural românesc şi cel german.
La standul naţional vor fi găzduite, de asemenea, o serie de evenimente organizate de Editura Pop din Germania şi o prezentare a proiectului În faţa blocului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO