Ziarul de Duminică

Romania cu masca

Romania cu masca
25.01.2008, 15:50 20

Anul acesta, Carnavalul de la Venetia se desfasoara intre 26 ianuarie si 5 februarie, Romania fiind invitatul de onoare al editiei 2008. Statutul, desigur, obliga la o participare pe masura.

Traditionalul carnaval va etala si in zilele care urmeaza splendorile unei istorii renascentiste cu care nu pare sa se poata compara vreo alta. Romania se duce la Venetia pentru a se face cunoscuta in latura ei cea buna; vrea sa le arate italienilor ca are si cultura, si traditie, si civilizatie. La propunerea Primariei orasului Venetia, anuntul oficial al onorantului statut a fost facut in noaptea de Anul Nou, in Piata San Marco. Acolo, pe o scena special amenajata, membrii fanfarei Savale au sustinut un spectacol extraordinar, pentru publicul venetian si pentru turistii veniti din intreaga lume.
Manifestarile noastre vor avea loc in spatii diverse: Piata San Marco, piatetele si podurile Venetiei, Pavilionul Italiei din spatiul Bienalei, Teatrul "Carlo Goldoni", Piata Ferretto, dar si in Pavilionul Romaniei.
In ceea ce priveste programul, Romania va merge pe varianta dialogului de traditie si cultura: parade romanesti de masti populare, spectacole traditionale de teatru, costume din diverse zone ale tarii, arta si muzica. Printre protagonisti: Dan Puric si spectacolul sau Visul, calusarii din judetul Olt, fanfarele Savale si Sukar Collective, Teatrul Masca, orchestra de camera Philarmonia, artisti populari din diferite zone etnografice ale tarii, formatiile Nightlosers, Marius Mihalache Band, Amadeus, Nicolas Simion Band s.a.md. In plus, doua mii de participanti vor putea asista, timp de cinci nopti, in Pavilionul Romaniei, la spectacole de lumina, muzica si dans. Organizatorii evenimentului sunt Institutul Cultural Roman, Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Culturii si Cultelor.


Pentru amenajarea Pavilionului Romaniei, Guvernul a alocat suma de 574.000 de lei, bani care vor fi deblocati din bugetul pe 2008 al Ministerului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO