Ziarul de Duminică

Richard III în Coreea de Sud/ de Radu Constantinescu

Teatrul Maghiar de Stat din Cluj Napoca începe în aceste zile unturneu în Coreea de Sud. Cu acest prilej, în 21 şi 22 maipiesa Richard III de William Shakespeare, înregia directorului instituţiei, Tompa Gabor, va fiprezentată la Daejeon, iar în 26 şi 27 mai la Seoul. Încapitala sud-coreeană, spectacolul va avea loc la Centrul LG Artsîn cadrul stagiunii CoMPASS 11, o stagiune de Muzică şi Arte aleSpectacolului Contemporan, organizată între 13 martie şi 27noiembrie a.c.

Programul stagiunii include atât muzică clasică, jazz şiworld music, cât şi teatru şi producţii de dans. Remarcabilulcentrul de cultură şi artă din Seoul, LG Arts Center, este unimportant loc de întâlnire al programelor globale şi orientate spreviitor, găzduind cele mai bune producţii şi artişti recunoscuţi lanivel naţional şi internaţional. LG Arts Center a sărbătorit anultrecut zece ani de existenţă. În acest an, alături de spectacolulTeatrului Maghiar de Stat din Cluj se vor prezenta artiştiprecum Gilberto Gil, Carolyn Carlson, Baletul NaţionalSpaniol, Il Gardellino, Compania Akram Khan etc.

Centrul de Cultură şi Artă din Daejeon funcţionează de optani şi a găzduit nenumărate evenimente de talie internaţionlăprecum concertul Filarmonicii din New York. Scopul organizaţieieste formarea unor relaţii organice între instituţii didactice,organizaţii artistice şi sociale.

După premiera din anul 2008, spectacolul RichardIII a fost prezentat şi la Festivalul Shakespeare de laGdansk - Polonia, Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa -Bucureşti, Festivalul Shakespeare de la Gyula - Ungaria, FestivalulInternaţional de Teatru - Sibiu şiBudapesta.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.