Ziarul de Duminică

Revista Ateneu – Şase premii, pentru şase Doamne/ de Ziarul de duminică

Fotografie preluată din cotidianul Deşteptarea

Fotografie preluată din cotidianul Deşteptarea

Autor: Ziarul de Duminica

15.10.2015, 23:55 64

Editia 2015 a Galei Premiilor Revistei Ateneu desfăşurată la Centrul International de Cultură si Arte Bacău a adus o noutate: premierea exclusivă a femeilor. La colocviul „Portrete de grup cu scriitoare de astăzi”, care a precedat festivitatea de decernare a premiilor, bărbaţii au fost aşezaţi în bănci – au avut cuvântul femeile. Femeile romanciere, femeile poete, critici literari.

Juriul, conform tradiţiei, a fost format din redactorii revistei Ateneu, care au nominalizat şi au premiat doar scriitoare, doamne, mame (există şi o literatură a mamelor), din diferite generaţii. Marele Premiu „George Bacovia” al Revistei ATENEU a fost atribuit, pentru întreaga activitate (de până acum) romancierei Gabriela Adameşteanu. Premiul pentru Proză – Doina Ruşti („Manuscrisul fanariot”), Premiul pentru Poezie – Svetlana Cârstean („Gravitaţie”), Premiul pentru critică şi istorie literară – Bianca-Burţa Cernat (pentru întreaga activitate). Consecvent, juriul a acordat şi două premii pentru debut, Florina Pîrjol („Carte cu identităţi”) si Andreea Mironescu („Afacerea clasicilor…”).


„Anul 2015 a fost unul bogat din punct de vedere literar. Juriul a avut dificila misiune de a stabili, cu argumentele valorii, cele şase premii. Pentru prima dată, acordăm Premiul „George Bacovia”, ca omagiu adus marelui poet băcăuan. Îi felicit pe toti premianţii”, a declarat Carmen Mihalache, directorul revistei Ateneu.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO