Ziarul de Duminică

Reduceri de sezon la magazinul de sinucideri/ de Stelian Ţurlea

Reduceri de sezon la magazinul de sinucideri/ de Stelian Ţurlea

Reduceri de sezon la magazinul de sinucideri/ de Stelian Ţurlea

Autor: Stelian Turlea

12.04.2011, 23:42 59

Julia Franck

Femeia din amiază

Editura Humanitas fiction

Traducere din limba germană şi note de Ramona Trufin. JuliaFranck (n.1970) a debutat în 1998, a obţinut mai multe premii, iarîn 2007 a publicat romanul de faţă, tradus curând în 35 de limbi şivândut în peste un milion de exemplare, pentru care autoarea estedistinsă în acelaşi an cu cel mai important premiu pentruliteratură germană, Deutscher Buchpreis. Acţiunea se petrece învara anului 1945, în estul Germaniei, într-o gară asaltată depopulaţia înfricoşată care visează să prindă un tren spre vest.Helene şi fiul său sunt fugari, dar micul Peter nici nu-şiimaginează că, de fapt, coşmarul abia începe: mama lui îlabandonează pe o bancă din gară. Aceasta rupe şi legăturile cutrecutul, în care a trebuit să îndure tortura unei mame bolnavepsihic, moartea tragică a bărbatului iubit şi căsătoria umilitoarecu un inginer nazist.

Henning Mankell

Omul din Beijing

Editura RAO

Traducere din limba engleză de Bogdan Nicolae Marchidanu. Născutîn 1948, scriitorul suedez şi-a început cariera ca regizor, a fostun activist politic, a protestat împotriva războiului din Vietnam,a locuit în mai multe ţări din Africa. A câştigat mai multe premiiimportante, suedeze sau internaţionale, iar cărţile sale au fosttraduse în 40 de limbi. Acţiunea romanului de faţă, un thrillerpublicat în 2008, se petrece, ca şi viaţa autorului, pe mai multecontinente, dar şi pe o amplă perioadă de timp. Comerţul cu sclavidintre China şi Statele Unite, din urmă cu 150 de ani, are ecouriîn ţările de azi, dar şi în Suedia, unde o judecătoare descoperă oserie de asasinate.

Alexandru Păduraru

Cutia muzicală

Editura Vremea


Prima parte a volumului, "Rătăcitor pe Calea Victoriei", este oproză despre România interbelică, în care cititorii vor descoperiaventurile unor personalităţi din lumea culturii. A doua parte -"Condiţia flaşnetarului" - este o surpriză, oferind detalii desprecele mai teribile experienţe ale jurnalistului Alexandru Păduraru,după evenimentele din 1989. "Mai bine fă-ţi bagajele şi întoarce-teacolo unde îţi era locul, în Bucureştiul interbelic, să porţi oflaşnetă pe Calea Victoriei şi să n-ai habar de ce se va întâmpla adoua zi sau peste nu ştiu câţi ani."

Melissa de la Cruz

Bal mascat

Editura Leda

Traducere din limba engleză de Mădălina Andrei. Cartea estevolumul al doilea din seria fantasy cu vampiri "Sânge albastru".Schuyler van Alen doreşte o explicaţie legată de misterioaselemorţi care au avut loc în rândurile tinerilor vampiri. Împreună cuOliver, cel mai bun prieten al ei, Schuyler călătoreşte în Italia,cu speranţa de a-l găsi pe singurul om care o poate ajuta - buniculei. Între timp, la New York, pregătirile sunt în toi pentru BalulCelor Patru Sute, o petrecere exclusivistă găzduită de cei maibogaţi şi puternici vampiri - o gală a celor cu sânge albastru."Împletind umorul subtil cu detaliile rafinate ale vieţilor celorînsetaţi de sânge, De la Cruz ne propune o concepţie asupravampirilor foarte diferită de tradiţionalii demoni care se tem deţăruşii înfipţi în inimă." (Booklist)

Leila Meacham

Trandafiri

Editura Litera

Traducere din limba engleză de Alexandru Maniu. Autoarea a fostprofesoară şi s-a apucat de scris după pensionare. Romanul acestade debut a fost publicat când Meacham avea 70 de ani. Este unaltfel de "Pe aripile vântului", un roman despre Sudul american, cuplantaţii de bumbac şi păduri, cu o duşmănie de aproape un secolîntre familii străvechi, din care ies îndrăgostiţi prigoniţi desoartă şi de propria fire. Acţiunea se petrece în Texas. O saga cese întinde pe mai multe generaţii, povestea de iubire trecând de lao generaţie la alta. Cartea readuce în prim-plan romanele-fluviu şia fost publicată deja în 11 ţări.

Jean Teulé

Magazinul de sinucideri

Editura Allfa

Traducere din limba franceză şi note de Magda Răduţă. Autorul,născut în Normandia, s-a făcut cunoscut ca autor de bandă desenatăşi a debutat ca romancier în 1991. Romanul de faţă a apărut în2007. Într-un viitor îndepărtat, în Oraşul Religiilor Dispărute,singura speranţă de a evada din derizoriul cotidian este elegantulMagazin de sinucideri al familiei Tuvache. Aici se găsesc toatecele necesare unei sinucideri stilate, care să facă cinstesinucigaşului - peşti otrăvitori, decoruri şi costume deharakiri, cocktailul letal al zilei, sărutul morţii.Probabil cel mai comic roman despre sinucidere scris vreodată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO