Ziarul de Duminică

Printre mistere, in Biblioteca Rao (II)

Printre mistere, in Biblioteca Rao (II)

Bernard Knight - Cavalerul mesterului faurar

23.09.2008, 19:30 24

Steve Berry - Al treilea secret. Traducere din engleza de Alina Toderica. Viziuni ale Fecioarei Maria, documente secrete si jocuri politice la cele mai inalte niveluri ale Bisericii Catolice - sunt doar cateva elemente pe care Steve Berry le combina intr-un nou thriller bine documentat. In 1917, Fecioara Maria s-a aratat in fata a trei copii la Fatima, in Portugalia, impartasindu-i trei secrete micutei Lucia. Doua dintre ele au fost dezvaluite imediat, al treilea i-a fost spus de-abia in 1960 papei Ioan al XXIII-lea si facut public de papa Ioan Paul al II-lea in 2000... sau nu? Caci monseniorul Colin Michener, secretarul lui Clement al XV-lea si succesorul din roman al lui Ioan Paul al II-lea, are motive sa se indoiasca de acuratetea versiunii publice a secretului. Inainte de inexplicabila lui sinucidere, Clement il trimite pe Michener in Romania, in cautarea parintelui Tibor, cel care a tradus al treilea secret pentru papa Ioan al XXIII-lea si care s-ar putea sa detina cheia intregului mister.


James Twining - Soarele negru. Traducere din limba engleza de Laura Berteanu. La Londra, un supravietuitor de la Auschwitz este ucis pe patul de spital, iar asasinii ii taie bratul si il iau cu ei. La Praga, un tablou aparent lipsit de importanta este furat dintr-o sinagoga. La Fort Meade, o masina Enigma, folosita pentru codarea mesajelor in cel de-al Doilea Razboi Mondial, este furata din Muzeul National de Criptologie. Trei orase. Trei furturi. Exista oare o legatura intre ele? Desi a trecut un an de cand hotul de arta Tom Kirk s-a hotarat sa faca o schimbare radicala in viata pe care o dusese pana atunci, totusi nu poate rezista tentatiei de a rezolva inca un mister.


Bernard Knight - Cavalerul mesterului faurar. O enigma medievala. Traducere din engleza de Gabriel Stoian. Cand coronerul John este chemat in mlastinile intunecate din Devonshire pentru a investiga moartea unui miner, nu are nici o idee cat de dificila se va dovedi investigatia. Pe langa un trup decapitat, un miner disparut, un grup de mineri nemultumiti si un saxon nebun hotarat sa distruga tot ce este normand, coronerul John are propriile probleme care il coplesesc: nevasta il uraste, amanta si-a gasit un barbat mai tanar si ajutorul lui a cazut prada depresiei. Numai Gwyn, mana dreapta a coronerului, pare sa-i fie de ajutor - asta pana cand este arestat pentru crima si isi poate pierde chiar viata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO