Ziarul de Duminică

Premium cu două romane excepţionale şi un singur autor/ de Ziarul de duminică

Premium cu două romane excepţionale şi un singur...

Autor: Ziarul de Duminica

21.03.2013, 23:59 127

Sebastian Charles Faulks (născut 1953 în Newbury, Anglia) este un cunoscut romancierenglez. A studiat literatura şi istoria la Emmanuel College la Cambridge şi a obţinut în 1974 Bachelor of Arts (with honors). Din 1975 predă la International School of London engleza şi franceza. 1979 se îndreaptă spre jurnalism şi lucrează la The Daily Telegraph. În 1983 se mută la suplimentul Sunday Telegraph şi merge în 1986 ca redactor la Independent. 1989 devine redactor-şef adjunct a ziarului Independent on Sunday. În paralel lucrează la BBC iar din 1978 până în 1981 ca redactor la New Fiction Society. În 1993 a publicat un prim bestseller – „Birdsong”. A mai scris alte romane de succes, încât, în 2002 a ajuns membru al ordinului Imperiului Britanic, pentru serviciile aduse literaturii. Două dintre roamnele sale au fost traduse anul trecut de Editura Litera, în colecţia Premium.

Sebastian Faulks – Amprenta omului. Traducere din limba engleză de Daria-Laura Bârsan. Pentru acest roman, Faulks a primit titlul de doctor onorific din partea clincii psihiatrice Tavistock Clinic, în colaborare cu University of East London, pentru contribuţia sa la înţelegerea psihiatriei. E un roman excepţional despre naşterea, în Austria de la sfârşitul secolului al XIX-lea, a psihanalizei. În anii 1870, Jacques Rebiere şi Thomas Midwinter, doi tineri ambitiosi, descoperă că au aceeaşi fascinatie de a înţelege cum functionează mintea omenească. Cercetările lor în noul domeniu al psihiatriei îi poartă dintr-un ospiciu englezesc de la ţară în câmpiile Africii, din sălile de conferinţă ale Parisului în Alpii austrieci şi in California. La trecerea într-un nou secol şi in vreme ce Europa este divizată de Primul Război Mondial, cei doi prienteni sunt constrânşi la o tragică introspectie a propriilor idealuri si credinte.

Sebastian Faulks – O săptămână în decembrie. Traducere din limba engleză de Adriana Bădescu. „Secolul al nouăsprezecelea ne-a dat Bâlciul deşertăciunilor al lui Thackeray şi Prietenul nostru comun al lui Dickens... Secolul douăzeci şi unu ne oferă romanul lui Sebastian Faulks, O săptămână în decembrie.” - The Sunday Times. Şapte zile, şapte personaje: un manager de fonduri speculative aflat în căutarea celei mai răsunătoare tranzacţii a vieţii sale, un jucător de fotbal profesionist recent sosit din Polonia, un tânăr avocat cu prea puţine cazuri şi prea mult timp pentru speculaţii teoretice, un student absorbit de teoriile islamiste, un autor de recenzii literare, un elev dependent de canabis şi de reality TV, şi un conductor de metrou - o tânără al cărei traseu uneşte toate aceste vieţi şi multe altele într-un circuit zilnic. Romanul împleteşte iţele şi tiparele complexe ale vieţii urbane în lumea de astăzi. Lăcomia, efectele dezumanizante ale erei electronice şi fragmentarea socială sunt doar câteva dintre temele abordate cu un umor fin, dar acid. Adevărul stă scris în faţa lor cu litere de-o şchioapă, şi totuşi personajele refuză să-l vadă, continuând să-şi joace rolurile mai departe, ca şi când ziua de mâine ar fi doar un vis.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO