Ziarul de Duminică

Povestiri în porţelan

Povestiri în porţelan

BULETIN DE ŞTIRI

11.05.2012, 00:00 95

Grădina cu giuvaiere a Anei Wagner

Focus Designer la cea de -a VII -a ediţie a Târgului de Bijuterie Contemporană va fi Ana Wagner (foto 1 şi 2). Evenimentul se va desfăşura la Sala Dalles din Bucureşti în 12 şi 13 mai.

La Târgul Autor, Ana Wagner va lansa o nouă colecţie spectaculoasă de bijuterii - "Grădina cu giuvaiere" şi va face vizitatorilor o demonstraţie live de artă a picturii manuale pe porţelan.

Prin colecţia de bijuterii "Grădina cu giuvaiere" artista doreşte o apropiere mai intimă a creaţiilor casei Wagner de public, printr-o formulă a eleganţei. În cadrul Târgului AUTOR, Ana Wagner ne va invita să descoperim poveşti spuse pe porţelan cu grădini paradisiace şi peisaje fantastice, armonizate ca ritm şi proporţii cu monturile fine de argint sau aur şi cu cromatica rafinată a pietrelor.

Piesele din noua colecţie "Grădina cu giuvaiere" sunt mici comori de artă lucrate manual cu pasiune în atelierul de creaţie Wagner ce pot fi transmise din generaţie în generaţie. Ana Wagner este creatoarea mărcii "Wagner - arte frumoase şi poveşti" şi co-proprietara manufacturii şi magazinului Wagner din Bucureşti. Conduce o echipă de 5 artişti, absolvenţi de Arte Frumoase.

Este absolventă a Academiei de Arte Plastice din Bucureşti şi a urmat cursuri de specializare în domeniul gravurii şi al picturii pe porţelan în Budapesta şi Barcelona, respectiv în Paris. A studiat în detaliu tehnica picturii pe porţelan peste glazură la manufacturile de porţelan de la Sevres şi Limoges prin vizite repetate în muzeele şi atelierele de creaţie ale acestor faimoşi producători de porţelan.

Ana Wagner a avut expoziţii personale şi de grup atât în România cât şi în oraşe ale Europei. În câteva din aceste evenimente, a colaborat sau a avut ca parteneri, mărci de renume mondial. Focus Designer este o secţiune specială în cadrul târgului de bijuterie contemporană Autor în care un designer cunoscut este invitat să aibă o prezentare într-un format extins decât cel normal.

Un film românesc interactiv la Cannes

Asociaţia Secvenţe anunţă selecţia programului Romanian Short Waves2012 pentru Short Film Corner, Cannes Market 2012, eveniment care se desfăşoară în perioada renumitului festival de film. Filmele participante sunt: "Tatăl meu e cel mai tare" (r: Radu Potcoavă), "24 găleţi, 7 şoareci, 18 ani" (r: Marius Iacob), "Lost springs 2" (r: Andrei Dobrescu), "Chefu'" (r.Adrian Sitaru), "Hello, Kitty" (r: Millo Simulov), "Număratoarea manuală" (r: Daniel Sandu), "Fotografii de familie" (r: Andrei Cohn), "Stremţ '89" (r: Anda Puşcaş, Dragoş Dulea), şi "Wedding duet" (r: Goran Mihailov).

Prezentarea filmului interactiv "Kiddo" (r: Millo Simulov) reprezintă surpriza pregătită de organizatorii programului românesc. Proiecţia filmului se va desfăşura în cadrul unui workshop unde profesionişti din industria cinematografică vor avea ocazia de a decide acţiunile protagoniştilor, alegând una dintre opţiunile oferite de autori.

Alături de selecţie, programul românesc va mai cuprinde filmul de scurtmetraj "Tabăra din răzoare", regizat de Cristi Iftime şi selectat în secţiunea Cinefondation a Festivalului de la Cannes, alături de "Betoniera" (r: Liviu Săndulescu), "Aşteptând zorile" (r: Mihai Sofronea), "Micile vedete la ţară" (r: Ariana Pendiuc), "Detaşamentul orb" (r: Vlad Feneşan), "Kiddo" (r: Millo Simulov), şi "Monday morning" (r: Eva Pervolovici).

Proiecţiile se vor desfăşura la Palais K (foto 3), în datele de 20 şi 24 mai, începând cu ora 11.30.

Romanian Short Waves 2012 este un program realizat de Asociaţia Secvenţe şi susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei şi Institutul Cultural Român de la Paris

Lansată în anul 2004, secţiunea Short Film Corner oferă producătorilor şi regizorilor posibilitatea să-şi prezinte filmele, să se întâlnească şi să pună bazele unor viitoare colaborări. Short Film Corner este conceput ca o piaţă pentru filmele de scurt-metraj şi de aceea participarea nu echivalează cu o selecţie în cadrul secţiunilor competitive ale Festivalului de Film de la Cannes. În fiecare an, peste 5.000 de profesionişti din industria filmului de scurtmetraj sunt prezenţi la eveniment.

Blaga în imagini digitale

Consiliul Judeţean Cluj şi Revista de cultură Tribuna au vernisat joi, 10 mai, la ora 18,15, la Studioul de Radio Cluj, expoziţia de artă digitală "Faust - metamorfoze"(foto 4) a plasticianului Ovidiu Petca, organizată în cadrul celei de-a 22-a ediţii a "Zilelor Lucian Blaga". Evenimentul este organizat împreună cu Uniunea Scriitorilor din România, filiala Cluj, Societatea Culturală "Lucian Blaga" şi Radio România Cluj.

Expoziţia cuprinde lucrări care transfigurează, prin intermediul graficii asistate de computer, imaginea iconică a poetului Lucian Blaga. Ovidiu Petca este unul dintre cei mai cunoscuţi graficieni clujeni, specializat în ultima perioadă pe artă digitală şi grafică de ex-libris. A participat la peste 500 de expoziţii internaţionale de profil, în toată lumea. Între 1997-2005 a organizat Bienala Internaţională de Grafică Mică, iar în prezent organizează un eveniment similar, Tribuna Graphic, ajuns la a treia ediţie. Ovidiu Petca este secretar tehnic de redacţie al revistei Tribuna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO