Ziarul de Duminică

Possible Landscapes la o Cup of tea/ de Ziarul de duminică. GALERIE FOTO

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

23.05.2014, 00:06 35

Possible Landscapes, expoziţia lunii mai, este dedicată peisajului contemporan, real sau ireal, posibil sau inventat la nivel de viziune personală sau poziţionat în spaţiul unei geografii imaginare.

Demersul artiştilor din cadrul proiectului 11172014 ne pune în faţa unor întrebări al căror răspuns nu poate veni imediat sau poate niciodată. Cum am putea să vedem lucrurile altfel, cum am putea exista într-un spaţiu imaginar şi ce s-ar întâmpla cu memoria noastră într-o lume pe care o percepem fiecare diferit.

Proiectul 11172014 a fost lansat de Art Yourself Gallery în ianuarie 2014, este un proiect maraton, în care participă 17 artişti, timp de 11 luni, cu 11 expoziţii pe 11 teme, în fiecare zi de 17 a fiecărei luni. „Possible Landscapes” este a cincea expoziţie din cadrul proiectului şi cuprinde şi ea pictură şi fotografie în egală măsură, ilustrând, cum doresc organizatorii, o idee despre călătorie a lui Lucien Freud: „Ideea mea de călătorie este mai degrabă una interioară... încercarea de a înţelege mai bine locul în care trăieşti, explorarea mai profundă a sentimentelor deja familiare. Întotdeauna am crezut că a şti ceva pe de rost posedă posibilităţi mult mai profunde decât vederea de noi locuri, oricât de minunate şi captivante ar fi acestea.” 

Artiştii prezenţi sunt: Aitch, Felix Aftene , Gabriel Caloian, Codruţa Cernea, Mihail Cosuleţu, Cristian Crisbăşan, Suzana Dan, Amalia Dulhan, Andreea Floreanu, Cornel Lazia, Ileana & Cătălin Oancea, Dragoş Pătraşcu, Tudor Pătraşcu, Radu Rodideal , Adrian Sandu, Bogdan Teodorescu, Ioana Ursa.

 

În aceeaşi perioadă, la etajul 1 al galeriei, Andreea Floreanu lansează o invitaţie de a savura o ceaşcă de ceai prin expoziţia Cup of tea, prin intermediul căreia intrăm într-o atmosferă de relaxare, într-un univers între auto-cultivare şi artă, între acuarelă si ulei prin care descoperim lumea ceaiului sau o altă modalitate de a savura viaţa. Ceaşca de ceai e un pretext – uneori apare în prim plan , în tablouri mici, alteori se pierde aproape în tablouri de mari dimensiuni care surprind o clipă de lectură sau meditaţie cât se poate de sugestive. „Pornind  de la efectul nebănuit pe care o ceaşcă magică îl poate avea – declară artista –, în seria Cup of tea am redat un univers în care această licoare este un un adjuvant al trăirilor sufleteşti şi al meditaţiei.”

Andreea Floreanu, născută în 1988, a urmat Universitatea Naţională de Arte, Facultatea de Arte Plastice, clasa profesorului Cezar Atodiresei, a avut mai multe expoziţii personale în ultimii ani – între care, anul trecut, la aceeaşi galerie Art Yourself, „Beauty, strife and dissension” –  şi a participat la expoziţii de grup.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO