Ziarul de Duminică

Poemele lui Dan Verona/ de Ziarul de duminică

Poemele lui Dan Verona/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

23.12.2011, 00:03 839

Spre deosebire de majoritatea scriitorilor români pe care căderea comunismului i-a prins după vârsta de patruzeci de ani, Dan Verona nu a mai publicat poezie după anul 1990. Acest lucru are o semnificaţie care există doar dacă citim printre rânduri, cum zice românul. Avem în faţă un poet al rezistenţei prin cuvânt. Născut odată cu izgonirea regelui şi proclamarea republicii comuniste, Dan Verona rămâne orfan foarte curând şi petrece o vreme la casa de copii. Termină filologia la Bucureşti în anul 1972. Intră imediat redactor la Radiodifuziunea română, şi, în prezent, emisiunile pe care le realizează zilnic sunt "Poezie universală" şi "Meridianele poeziei." Se poate înţelege reacţia lui la căderea comunismului dintr-un unic amănunt biografic: termină Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii din Bucureşti în anul 2003.

Volumul de poeme pe care îl prezentăm acum este tradus de studenţii MTTLC, Universitatea din Bucureşti, pe care Dan Verona îi găzduieşte cu generozitate la emisiunile de poezie de la miezul nopţii de mai mulţi ani încoace. Traducerile masteranzilor au fost stilizate de către poeţi britanici cunoscuţi, în cadrul Proiectului European poetry pRO.
Volumul "Selected Poems / Poeme alese", de Dan Verona, a fost lansat oficial la data de 18 decembrie 2011 şi poate fi consultat şi descărcat din acest moment la adresa internet: http://editura.mttlc.ro/dan.verona-selected.poems.html

Contemporary Literature Press, sub auspiciile Universităţii din Bucureşti, în colaborare cu British Council şi Institutul Cultural Român anunţă publicarea volumului "Selected Poems. Poeme alese", de Dan Verona.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO