Ziarul de Duminică

Piese poliţiste/ de Ziarul de duminică

Piese poliţiste/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

25.02.2016, 23:44 65

Olga Delia Mateescu, Horia Gârbea, Denis Dinulescu

Scena crimei 1

Piese poliţiste

Editura Tritonic

Puţine piese poliţiste îşi găsesc locul pe scenele româneşti. De ce? Mister. E drept, se şi scriu puţine. De ce? Alt mister. Iată de ce, împreună cu regizoarea Ingrid Bonţa de la Teatrul Coquette şi editorul Bogdan Hrib de la Tritonic, am pus la cale un concurs de piese poliţiste, „Mistere şi enigme, fiori de groază”. Am primit douăsprezece texte, le-am citit, am dat note. Aveam cu toţii emoţii. Care piesă va lua cea mai mare notă? Şi cine e autorul? Până la deschiderea plicurilor, mister. Apoi misterul n-a mai fost mister, premianţii sunt, în ordinea mediilor, Olga Delia Mateescu („Magnolii şi cianură”), Horia Gârbea („Crimă cu pistol cu bile”) şi Denis  Dinulescu („Asasinul avea scarlatină”). Trei piese foarte diferite ca manieră şi abor­dare, dar pline de mistere.

Volumul de faţă face parte din premiu. Editura Tritonic publică piesele clasate pe primele trei locuri în noua colecţie „Scena Crimei”.

A doua parte a premiului va însemna montarea piesei de pe primul loc la Teatrul Coquette şi spectacole-lectură cu celelalte două piese la Clubul Dramaturgilor. (Lucia Verona)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO