Ziarul de Duminică

Pentru 1 leu primeşti teatru care face toţi banii/ de Ziarul de duminică

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

14.04.2016, 23:43 61

Cele mai ieftine bilete la spectacolele Teatrului Ţăndărică

În Stagiunea de vară, biletul la spectacolele Teatrului Itinerant Ţăndărică va costa 1 leu!  


Teatrul Ţăndărică dă startul celei de-a V-a ediţii a stagiunii de vară „Teatru, Stradă şi Copil”, care se va desfăşura în perioada 14 aprilie - 11 septembrie 2016, în cadrul proiectului „Ţăndărică pentru toţi” (foto 1).

La cinci ani după ce Teatrul Ţăndărică a început să-şi spună poveştile în cele mai importante parcuri din capitală, şi-a dorit ca anul acesta, poveştile să fie auzite de şi mai mulţi copii.
Ca atare, Teatrul Ţăndărică lansează joi, 14 aprilie, odată cu debutul celei de-a V-a ediţii a Stagiunii de Vară, proiectul „Ţăndărică pentru toţi”, scopul fiind acela de a duce teatrul în mijlocul copiilor care nu au acces direct la lumea minunată a basmelor, precum şi de a le facilita întâlnirea cu teatrul şi cu diverse activităţi creative. Mai exact, la toate spectacolele care se vor juca la Teatrul Itinerant Ţăndărică preţul biletului va fi de numai 1 leu!

Călin Mocanu, directorul Teatrului Ţăndărică, a declarat: „Prezenţa copiilor la evenimentele culturale este esenţială pentru dezvoltarea lor armonioasă, aşa că ne-am dorit ca anul acesta, în stagiunea de vară, cât mai mulţi copii să se bucure de poveşti frumoase, la un preţ simbolic.


În această ediţie, Teatrul Itinerant Ţăndarică se va afla în parcurile: Sebastian (14 aprilie - 8 mai), Lumea Copiilor (14 mai - 15 iunie), Herăstrău (25 iunie - 14 iulie), Crângaşi (30 august - 11 septembrie), unde vor avea loc spectacole de teatru şi diverse activităţi artistice dedicate celor mici. 

 

Expoziţia „Karel Líman, arhitect al Casei Regale”, în Republica Slovacă

În perioada 14 aprilie - 14 mai 2016, la Pezinok – Republica Slovacă, Institutul  Cultural Român de la Praga sprijină organizarea expoziţiei „Karel Líman, arhitect al Casei Regale” (foto 2).

În acest context va putea fi vizitată şi Galeria Casei de Cultură a oraşului, „Holubyho 42”. Expoziţia prezintă activitatea arhitectului ceh al Casei Regale a României, Karel Líman, care a colaborat la lucrările de la Castelului Peleş, Bran şi Cotroceni.

Anterior acestei acţiuni, panourile tematice au fost expuse cu succes la Muzeul de Artă al României (2013) şi la Palatul Cotroceni, cu ocazia vizitei la Bucureşti a preşedintelui Republicii Cehe (2014). În luna noiembrie 2014, ele au fost prezentate şi la Cluj. În ianuarie 2015 au fost aduse la Praga, în spaţiul Bibliotecii Tehnice, în contextul unei expoziţii menite a învia memoria acestei mari personalităţi, după care expoziţia a fost itinerată, în luna martie, şi la Mladá Boleslav, oraşul de baştină al arhitectului Líman.

 

Enciclopedia Muzicii Electronice Româneşti

Vineri, 15 aprilie 2016, ora 18.00, la Club D’arc Timişoara (P-ţa Unirii nr.5), va avea loc lansarea „Enciclopediei Muzicii Electronice Româneşti”, de Septimiu Moldovan (foto 3). După lansările care au avut loc la Sibiu şi Târgu Mureş, timişorenii vor avea parte de un eveniment deosebit, în prezenţa autorului şi a editorului Horaţiu Dan Dumitraş. În această carte sunt menţionaţi foarte mulţi artişti din zona Timişoarei, care au contribuit cu evenimente sau compoziţii la dezvoltarea acestui gen muzical.

Septimiu Gheorghe Moldovan, medic rezident târgumureşean, este un pasionat de muzică împins de curiozitatea de a afla cât mai multe despre primii români care au experimentat şi promovat muzica electronică în România. Cartea sa are 250 de pagini, cuprinde 160 de biografii şi acoperă o perioadă de aproximativ 50 ani. Volumul a fost scris în decurs de patru ani, timp în care majoritatea informaţiilor au fost colectate direct de la muzicieni, biografiile au fost construite de la zero, cu interviuri, povestiri şi citate la care aceştia au contribuit în mod direct.

 

Târgul de Carte pentru Copii de la Bologna

Târgul Internaţional de Carte pentru Copii de la Bologna (foto 4, 5 de Costel Postolache) a avut loc la începutul acestei luni, standul României fiind organizat de Ministerul Culturii. România a revenit la cea mai importantă manifestare la nivel mondial pentru cartea dedicată copiilor, după o absenţă de doi ani. Este un târg cheie dedicat publicaţiilor pentru copii şi industriei multimedia. Au fost prezenţi peste 1.200 de expozanţi.

Invitaţii Ministerului Culturii pentru acest târg de carte au fost autorii Ioan Mihai Cochinescu şi Adina Rosetti, ilustratoarele Sidonia Călin şi Cristiana Radu şi Iulian Pruteanu, redactor-şef al revistei Dacia literară.

Editurile care au contribuit cu cărţi la expoziţia de la standul naţional sunt: Adenium, Cartea copiilor, Casa Radio, Corint Junior, Curtea Veche, Didactica, Editura Muzeelor Literare, Gama, HAC BD!, Humanitas, Litera, Integral, precum şi o serie de titluri selectate de către Uniunea Editorilor din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO