Ziarul de Duminică

Operation Kino cuprinde toată ţara

Secvenţă din filmul „Paris, je t’aime”

Secvenţă din filmul „Paris, je t’aime”

01.07.2010, 16:30 17

Caravana Operation Kino, realizată de Festivalul Internaţionalde Film Transilvania (TIFF) împreună cu festivalurile de la Sofia,Istanbul şi Sarajevo, prezintă filme ca "Paris, je t'aime" şi"Caravana cinematografică" în oraşe din ţară, între 24 iunie şi 1septembrie. Cofinanţată de Media International, această caravanădoreşte să orienteze atenţia publicului către filme de succes dinţările UE, dar şi non-UE.

Filmele din cadrul Caravanei TIFF/ Operation Kino sunt împărţiteîn trei secţiuni: prima este consacrată producţiilor distinse cuMarele Premiu în 2009 la TIFF, precum şi la festivalurile de filmde la Sofia, Sarajevo şi Istanbul. A doua secţiune îşi propune săprezinte publicului caravanei cele mai bune filme europene aleanilor 2009-2010, iar cea de-a treia este dedicată producţiilorprovenite din ţări noneuropene.

Operation Kino va cuprinde şi un program destinatscurtmetrajelor premiate la festivalurile participante la acestproiect.

Caravana filmelor TIFF/ Operation Kino a ajuns pe 24 iunie laIaşi, unde a staţionat până pe 27 iunie, prezentând un programspecial, care a variat de la animaţii fascinante, precum "Ponyo",până la filme-şoc, precum "Anticristul", trecând prin titluri ceaparţin cinematografiilor ţărilor implicate în proiect şi care vorcuceri publicul irevocabil: "The World is Big and Salvation LurksAround the Corner/ Lumea e mare, iar salvarea se ascunde dupăcolţ", "Grbavica/ Sarajevo, dragostea mea" şi "CaravanaCinematografică". Filmele au fost proiectate la Cinema Victoria dinIaşi, iar intrarea la proiecţii a fost liberă.

În următoarele două luni, iulie şi august, Caravana filmelorTIFF/ Operation Kino va mai ajunge în Piatra Neamţ, Focsani, Bacău,Braşov, Reşiţa, Alba Iulia, Timişoara, Săvârşin şi Târgu Mureş (cuproiecţii în cadrul Festivalului Peninsula).

Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino este organizată deAsociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR).

Cea de-a noua ediţie a Festivalului Internaţional de FilmTransilvania (TIFF), cel mai important eveniment de gen dinRomânia, a avut loc între 28 mai şi 6 iunie, la Cluj-Napoca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO