Ziarul de Duminică

O "Prinţesă" din România se pregăteşte de Cartea Recordurilor

O "Prinţesă" din România se pregăteşte de Cartea Recordurilor

Autor: Pop Ioan

05.04.2011, 16:38 94

O locomotivă cu aburi desenată la scară reală, intitulată"Prinţesa" şi pe cale să intre în Cartea Recordurilor se va afla în centrul vânzărilor laLicitaţia de Postmodernism şi Artă Contemporană organizată de CasaArtmark pe data de 13 aprilie.

Lucrarea măsoară 4,5 metri înălţime şi 20 de metri lungime şi estecompusă din 32 de panouri a câte 1,12 m x 2,5 m, realizate înpastel pe pânză. Piesa se pregăteşte să intre în CarteaRecordurilor pentru cea mai mare lucrare de artă pusă în vânzarevreodată în lume de o casă de licitaţii.


Modelul de inspiraţie a "Prinţesei", o locomotivă Pacific 231.065,a fost creat în 1889 în Statele Unite ale Americii şi construit laBucureşti. În perioada interbelică, era cea mai mare locomotivăcare funcţiona pe teritoriul României, fiind dedicată trenurilorexpres şi celor regale. Cel mai cunoscut tren care a funcţionat cuaceastă locomotivă este "Fulger - Regele Carol I Pullman -Express", introdus în circulaţie în 1933, pe rutaBucureşti-Constanţa.


Aproape 80 de ani mai târziu, locomotiva avea să fie descoperită laMuzeul de Locomotive din Sibiu de către artistul Alexandru Bunescuşi pictată de acesta în mărime naturală.

Lucrarea face parte dintr-un proiect mai amplu al artistului, careintenţionează să deseneze un tren întreg, ce va măsura patrukilometri.
Tabloul-gigant poate fi văzut vineri, 8 aprilie, în Sala Constanţade la JW. Marriott Bucharest Grand Hotel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO