Ziarul de Duminică

NEMI pentru copii/ de Ziarul de duminică

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

31.03.2016, 23:55 33

Nemira lansează editura de carte pentru copii NEMI: de la primele lecturi şi până la şcoala generală, colecţiile Nemi le vor aduce celor mici poveşti care să le stimuleze imaginaţia şi să le transmită un important mesaj educativ. Pornind de la ideea că „un copil care citeşte este un adult care gândeşte”, linia editorială, coordonată de Laura Câlţea, redactor-şef  Nemi, va avea drept cuvinte-cheie: educaţie, aventură, umor, imaginaţie sau cunoaştere. Un copil care citeşte din plăcere va deveni un adult care citeşte din obişnuinţă.

Colecţiile Nemi se adresează copiilor de la 0 la 12 ani şi vor cuprinde atât cărţi ilustrate, cărţi de ficţiune, cât şi non-ficţiune ce urmăresc să întregească educaţia celor mici. Componenta educativă a cărţilor NEMI este de o importanţă deosebită pentru noi, alături de alte elemente esenţiale precum încurajarea creativităţii şi a imaginaţiei, umorul, pasiunea pentru aventură şi mister.

Pentru a veni în ajutorul părinţilor şi al educatorilor, colecţiile sunt structurate pe patru categorii de vârstă: Bebe (0-2 ani); Prichindel (2-6 ani); Cadet (6-9 ani); Voinic (9-12 ani).

Oferta editorială cuprinde cărţi ilustrate (atât cărţi clasice, cât şi cărţi scrise şi ilustrate de autori contemporani), cărţi pentru primele lecturi, menite să facă tranziţia de la cărţile ilustrate la romane, romane science fiction, fantasy şi de aventuri pentru copii şi cărţi de non-ficţiune (cărţi de cultură generală, adaptate diferitelor grupe de vârstă şi care dezvoltă subiecte diverse, de la astronomie, ştiinţele naturii sau istorie).

Editura debutează cu patru titluri:

Frumoasa adormită şi fusul, de Neil Gaiman, este o repovestire modernă în stilul binecunoscut al prolificului scriitorul britanic. Gaiman combină două dintre cele mai cunoscute basme clasice, Albă-ca-Zăpada şi Frumoasa adormită, dar le adaptează la lumea modernă în care trăim. Aşa că în secolul al XXI-lea nu mai e la modă ca prinţesa să aştepte să fie salvată. Iar Chris Ridell a făcut ilustraţiile care completează povestea.

Bronto, un dinozaur neastâmpărat, de Valentin Nicolau, este „povestea copilăriei fără de sfârşit”. Copilăria copiilor care descoperă lumea prin greşeli şi prin joacă deopotrivă şi copilăria părinţilor care o redescoperă alături de ei în timp ce fac tot posibilul să-i ajute să crească frumos. Ilustraţiile îi aparţin lui Alexandru Ciubotaru şi completează textul.

Fraţii Tapper în război (unul împotriva celuilalt), de Geoff Rodkey, este un volum amuzant şi educativ despre eternele certuri dintre fraţi, despre răzbunare şi iertare şi despre lumea digitalizată în care trăiesc copiii de azi. Poznele celor doi fraţi gemeni sunt teribil de distractive, dar cel mai interesant este felul discret în care autorul a introdus în naraţiune importante elemente de cultură generală.

Băiatul care vorbea cu corbii (vol. I din seria „Neîmblânziţii”), de Jacob Grey, este un roman urban fantasy, misterios şi întunecat, cu o atmosferă ce aminteşte de Gotham-ul lui Batman. Este o carte cu un simbolism puternic, dar şi cu multă acţiune şi personaje insolite.

 

În pregătire până la finalul anului 2016:

Cărţi cu ilustraţii şi conţinut educativ – De ce ne certăm, Davy?şi Davy, ajutor! Uite o fantomă!, ambele de Brigitte Weninger şi cu ilustraţii de Eve Tharlet; Nu vreau să fiu o broască!, de Dev Petty, ilustraţii de Mike Boldt.

Romane pline de aventuri şi mister, menite să dezvolte pasiunea pentru citit a copiilor şi curiozitatea lor înnăscută: primul volum al seriei William Wenton şi hoţul de luridium, de Bobbie Peers, o poveste fantasy norvegiană tradusă în peste 20 de limbi, Nick, Tesla şi laboratorul lor periculos de înaltă tensiune , un roman cu electromagneţi, alarme pentru hoţi şi alte dispozitive pe care le puteţi construi şi voi, de Pflugfelder şi Steve Hockensmith, ilustraţii de Scott Garrett, o carte plină de umor şi de experimente trăsnite, Cronicile din subterane de Suzanne Collins, autoarea faimoasei serii Jocurile Foamei, şi Viaţa pe Marte, de Jennifer Brown Nick.

Spre finalul anului, NEMI va publica cea mai frumoasă poveste pe care-ţi doreşti s-o citeşti de Crăciun: Un băieţel numit Crăciun, de Matt Haig, cu ilustraţii de Chris Mould.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO