Ziarul de Duminică

Muzica tăcerii/ de Ziarul de duminică

Muzica tăcerii/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

29.08.2013, 23:50 46

Andrea Bocelli

Muzica tăcerii

Editura Curtea veche

Traducere de Cornelia Dumitru.

Andrea Bocelli s-a născut în comuna Lajatico, din provincia Pisa, la 22 septembrie 1958. Licenţiat în drept, el este unul dintre cele mai surprinzătoare fenomene muzicale din ultimii ani. După ce, în 1994, a câştigat Festivalul Sanremo, la Secţiunea „Propuneri noi“, a ajuns în vârful clasamentelor discografice internaţionale şi a vândut peste 70 de milioane de discuri. Ambasador al tradiţiei muzicale italiene, Bocelli a apărut în spectacole, alături de cei mai proeminenţi artişti ai panoramei muzicii, pe scenele principalelor teatre din lume. Aceste spectacole, precum şi faima adusă de o carieră discografică fără precedent au făcut să-i fie dedicată o stea pe celebra „Walk of Fame“ din Hollywood.

 Autobiografia lui Andrea Bocelli este o întoarcere în timp, o călătorie prin vârstele omului, alături de Amos, un băiat sensibil, care, ţinându-ne de mână, ne duce chiar în inima lui. Odată stinsă lumina vizibilă, Amos merge pe urmele propriei raze de soare, văzând lumea ca toţi ceilalţi, dar totodată şi umbrele şi nuanţele acesteia, care multora le scapă. Amos bâjbâie, la propriu şi la figurat, în căutarea propriei identităţi. Andrea Bocelli îl urmăreşte discret pe acest băiat, se întristează şi se bucură de poznele lui, încercând mereu să fie obiectiv – atât cât este posibil. Aşa că începe cu începutul, urmărind firul unei vieţi care capătă, cu timpul, tot mai mult sens, împlinindu-se în muzică. E un drum cu ocolişuri, dar care, în cele din urmă, duce acolo unde trebuia să ducă.

În fraze scurte, dar calde, Andrea Bocelli scrie, la urma urmei, o poveste. Este povestea oricărui copil care se simte special, dar care, pentru a ajunge la sine, trebuie mai întâi să se maturizeze. Şi în toate rândurile, e o melodie. Melodia unei vieţi închegate şi conştiente de ea însăşi.

Într-un cuvânt, tăcerea era o muzică şi amândoi aveau nevoie de acea muzică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO