Ziarul de Duminică

Muzeul Colecţiilor de Artă a primit distincţia GADIF/ de Ziarul de duminică

GALERIE FOTO

GALERIE FOTO

Autor: Ziarul de Duminica

12.07.2013, 00:02 58

Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din România (GADIF) a decernat distincţia sa Muzeului Colecţiilor de Artă – secţie a Muzeului Naţional de Artă al României, în semn de recunoaştere a contribuţiei sale la promovarea Francofoniei în România.

Muzeul Colecţiilor de Artă s-a redeschis integral pentru public în iunie 2013, după un amplu proces de consolidare şi renovare a clădirii şi după restaurarea unor importante piese din patrimoniul muzeal.

Membrii GADIF România au apreciat faptul că Muzeul Colecţiilor de Artă beneficiază, în noua sa formulă de expunere, de etichete şi panouri explicative şi în limba franceză (alături de limbile română şi engleză). De asemenea, există variante în limba franceză ale pliantului şi catalogului muzeului.

Este pentru prima dată când GADIF decernează această distincţie unei instituţii din România.

Noul Preşedinte al GADIF România este domnul Benoît Rutten, Delegat al Federaţiei         Valonia-Bruxelles la Bucureşti, care îi succedă domnului Jean-Hubert Lebet, Ambasadorul Elveţiei în România şi Preşedinte Emerit al GADIF România.

 

Despre GADIF pe scurt :

În urma summit-ului Francofoniei de la Montreux din 2010, reprezentanţii membrilor Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei în România, continuând cooperarea informală anterioară, au creat «Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor si Instituţiilor Francofone din România» (GADIF).

GADIF, grup informal care îşi desfăşoară activitatea în consens si pe bază voluntară, are ca obiectiv apărarea şi promovarea limbii franceze, pe care membrii grupului o împărtăşesc, şi a valorilor pe care le poartă (diversitatea culturală, lingvistică, drepturile omului, etc.). Membrii fondatori ai GADIF sunt Ambasadele statelor Armenia, Canada, Egipt, Franţa, Liban, Maroc, Republica Democrată Congo, Elveţia, Tunisia, Vietnam, precum şi Delegaţia Valonia-Bruxelles, Antena Regională a Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei pentru Ţările Europei Centrale şi Orientale, şi Biroul Agenţiei Universitare a Francofoniei pentru Europa Centrală şi Orientală. GADIF se bucură, în desfăşurarea activităţilor sale, de sprijinul preţios al autorităţilor române, în special al Ministerului Afacerilor Externe, al Ministerului Culturii şi al Ministerului Educaţiei Naţionale.

Pentru a-şi atinge obiectivele generale, GADIF a creat un premiu care onorează personalităţile române pentru contribuţia lor la apărarea şi promovarea Francofoniei în România. Oferă, de asemenea, patronajul său activităţilor organzate sub semnul «GADIF».

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO