Ziarul de Duminică

Marele Poirot/ de Ziarul de duminică

Marele Poirot/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

21.01.2016, 23:44 268

David Suchet şi Geoffrey Wansell

Poirot şi cu mine

Editura RAO

Traducere din limba engleză de Adania Ioana Folea.

David Suchet este un actor britanic distins cu mai multe premii, care a devenit faimos în toată lumea prin personificarea celebrului detectiv Hercule Poirot. Pe parcursul unei cariere care durează de mai bine de patru decenii, David a apărut în numeroase spectacole de teatru. De asemenea, are calitatea de artist asociat în cadrul Companiei Regale Shakespeare. A fost premiat pentru rolul profesorului universitar John, din producţia Oleanna, a lui David Mamet, pentru cel al compozitorului Antonio Salieri, din piesa de teatru Amadeus, a lui Peter Shaffer, precum şi pentru alte două roluri reprezentând doi magnaţi căzuţi în dizgraţie, August Melmotte, din producţia lui Anthony Trollope, The Way We Live Now şi Robert Maxwell, ambele pe micul ecran. Pasionat de fo­tografie, David Suchet trăieşte în Londra, fiind căsătorit şi tată a doi copii adulţi. În anul 2011 a primit distincţia CBE, Comandant al Ordinului Imperiului Britanic, pentru realizările sale în domeniul teatral. Aceasta este prima sa carte.

Geoffrey Wansell a scris mai bine de douăsprezece romane, printre ele numărându-se biografia starului de cinema Cary Grant, a miliardarului Sir James Goldsmith sau a dramaturgului Sir Terence Rattigan. De asemenea, el este biograful autorizat al ucigaşului în serie Frederick West, din Gloucester, calitate ce i-a fost acordată de către Avocatul Poporului de pe lângă Curtea Supre­mă de Justiţie şi, în momentul de faţă, este istoricul oficial al Clubului Garrick din Londra. În calitate de jurnalist, a lucrat pentru ziarele The Times, Observer, Sunday Telegraph şi Daily Mail, acestea fiind doar câteva pe lângă multe alte ziare şi reviste britanice de pe restul globului. L-a cunoscut pe David Suchet în timpul filmărilor la pelicula When the Whales Came, o producţie a casei de filme Twentieth Century Fox, la care Geoffrey avea funcţia de producător executiv, şi de atunci cei doi au rămas buni prieteni.

Împreună, cei doi au scris despre activitatea lui David Suchet ca... Poirot. O carte în care actorul împătăşeşte cititorilor săi numeroase experienţe din timpul filmării serialului de televiziune şi reflecţiile lui legate de felul cum i-a influenţat viaţa micul detectiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO