Ziarul de Duminică

Love & life

Love & life
29.10.2008, 15:34 25

 

Jill Mansell - Greselile Mirandei. Traducere de Liliana Cojocaru. Autoarea este numita si "regina Chick lit". Miranda este incantata cand il cunoaste pe Greg. Atragator, inteligent si amuzant, pare perfectiunea intruchipata! Greg e innebunit dupa Miranda. Dar bineinteles ca nu i-a marturisit chiar totul despre el, anume ca tocmai si-a parasit sotia insarcinata. Din fericire pentru Miranda, in viata ei se ivesc trei barbati deodata. Ea trebuie doar sa faca alegerea potrivita.
 
Fadia Faqir - Ma numesc Salma. Traducere si note de Ilinca-Smarandita-Schiopu. Intr-un sat de munte din tinutul Levantului, Salma, o tanara pastorita beduina, incalca legile tribului ei, ramanand insarcinata in afara casatoriei. Pentru ca familia sa-si recastige onoarea pierduta, traditia musulmana ii cere sa o ucida pe cea care a pacatuit. Fugind din calea unei morti sigure, Salma alege refugiul in inchisoare, unde da nastere unei fetite care ii va fi insa imediat luata de statul iordanian si dusa intr-un orfelinat pentru copiii nelegitimi. Adoptata apoi de o calugarita misionara, Salma imigreaza in Anglia, unde incepe o noua viata, in poate cel mai britanic oras dintre toate, Exeter.
 
Christine Angot - Incest. Traducere si note de Marieva Ionescu. Prefata de Alexandru Matei. "Daca Incestul ajunge sa vorbeasca despre un incest, la un moment dat, asta nu inseamna ca romanul este o serie Big Brother, in care cititorul voaierist asteapta sa prinda momentul nuditatii pentru a-l echivala cu cel al adevarului."
 
Catherine Cusset - Problema lui Jane. Traducere si note de Marie-Jeanne Vasiloiu. Jane primeste un pachet solid, dreptunghiular si destul de greu: o carte, de buna seama. Scoate din el un dosar galben de carton. Dosarul contine un manuscris cu foi detasate. Pe prima dintre ele, se poate citi: PROBLEMA LUI JANE, roman.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO