Ziarul de Duminică

La ce sunt buni #24centimetri/ de Ziarul de duminică

La ce sunt buni #24centimetri/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

15.09.2016, 23:51 86

Adi Hădean

#24centimetri

Curtea Veche Publishing

#24centimetri. Lungimea perfectă a cuţitului de bucătărie şi titlul celei mai noi cărţi a celebrului chef, blogger, om de radio şi televiziune Adi Hădean. Din 12 septembrie 2016, Curtea Veche Publishing propune o autobiografie-manifest pentru bucate bune şi oameni dintr-o bucată.Toţi cei care rezervă cartea pe curteaveche.ro între 7 şi 11 septembrie o vor primicu autograful autorului – anunţa editura.

În nici 24 de ore de la lansarea precomenzii, cartea a fost vândută în 2.000 de exemplare, epuizându-se astfel primul tiraj.  

„În tipografii deja se lucrează la un nou tiraj de câteva mii de exemplare, aşa că suntem pregătiţi pentru o cerere şi mai mare. Faptul că primul tiraj este deja sold-out nu poate decât să ne bucure”, declara Maria Desmirean, director executiv Curtea Veche Publishing.

 

Despre “#24centimetri”, Adi Hădean scrie pe blogul său: „Este prima mea carte  fără reţete, o carte despre mâncare, despre viaţă şi despre relaţia mea cu ambele. (…) E o carte despre evoluţie, evoluţia mea ca om şi ca bucătar. E despre aventura mea cu mâncarea şi despre aventurile mele cu viaţa. E despre bunicii mei care găteau minunat, despre părinţii mei care mi-au fost primii profesori, despre profesorii mei care nu mi-au fost profesori, despre cum e să munceşti în bucătărie zi-lumină, zi după zi, (…), despre arsuri şi tăieturi, despre mâncarea mizerabilă pe care am făcut-o, dar şi despre cea delicioasă. E o carte contondentă pe alocuri, dar până la urmă aşa s-au petrecut lucrurile, uneori contondent, uneori dimpotrivă.”

Cei #24centimetri sunt, în viziunea lui Hădean, o carte numai bună pentru a răspunde multor întrebări pe care le-a primit de-a lungul timpului. Cum a început – spălând, şi de zece ori pe zi, podelele bucătăriei din casa bunicilor –, cum a aflat secretele organizării şi ale falimentării unui restaurant – într-o încăierare de pomină –, cum se alcătuieşte meniul unui Irish pub – creând câteva sandviciuri delicioase cu nume voit idiot şi la fel de voit stâlcit irlandez („O’Ceapă“, „O’Felie“, „O’Tonă“ şi „O’Bama“) –, cum e din interior un show de televiziune – muncind de la şapte dimineaţa şi încheind seara târziu cu un pahar de prosecco, fără să fie nevoie să arunci cu farfurii în concurenţi ş.a.m.d. Un şir de lecţii – de gătit şi de viaţă.

Adi Hădean s-a făcut cunoscut în lumea exigentă a gastronomiei ca urmare a pasiunii, dedicării şi talentului său culinar, calităţi care i-au adus numeroşi fani încă de la începuturile apariţiilor sale publice. Debutul în bucătăria profesionistă şi l-a făcut în 1998, iar de atunci a găzduit mai multe emisiuni TV, a publicat cărţi purtând semnătura sa ori a contribuit la publicarea altor cărţi, îmbogăţind terminologia gastronomică, şi s‑a implicat în numeroase proiecte sociale. Pasiunea care l-a determinat să facă din gătit o profesie, dând dovadă de aceeaşi măiestrie, cu celelalte preocupări ale sale, fotografia şi scrisul. De la data lansării până în prezent, blogul său culinar a fost citit de peste 27 de milioane de vizitatori, cu o medie de 20.000 de vizitatori unici p ezi. Astfel, Adi Hădean este şi unul dintre cei mai apreciaţi bloggeri culinari din România.

„Odată cu trecerea din online între copertele unei cărţi eşti obligat să filtrezi şi să acorzi o atenţie mai mare conţinutului deoarece cărţile au o viaţă mai lungă decât postările online. Am avut bucuria confirmării talentului de povestitor al lui Adi Hădeanpe care îl citeam până acum pe blogul lui şi pe Facebook şi datorită cărţii lui am avut ocazia să îi cunosc parcursul, să îi descopăr capacitatea de muncă extraordinară şi să înţeleg felul în care s-a format unul dintre marii noştri bucătari profesionişti. Avem #24centimetri de experienţă gastronomică.” – Maria Desmirean, director executiv CurteaVeche Publishing

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO