Ziarul de Duminică

Jurnalul unui nebun, spus de un austriac la Sibiu

Jurnalul unui nebun, spus de un austriac la Sibiu

Autor: Ziarul de Duminica

13.03.2011, 17:09 76

Secţia Germană a Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiuprezintă marţi, 15 martie, ora 19.00, spectacolul "Jurnalul unuinebun / Tagebuch eines Wahnsinnigen" după N. V. Gogol. Evenimentulva avea loc la Sala Studio din spatele Casei de Cultură aSindicatelor din Sibiu.

În "Jurnalul unui nebun/ Tagebuch eines Wahnsinnigen", actorulaustriac Wolfgang Kandler reuşeşte performanţa unui one-man showcaptivant, punând în registru o gamă largă de emoţii ce trec de ladeznădejde şi furie, la speranţă şi dragoste.

Adaptarea scenariului şi regia spectacolului sunt realizate deDaniel Plier, actor al Secţiei Germane. Acesta reuşeşte să pună înscenă un spectacol cu o structură bine definită, în care actorulare un grad sporit de libertate, iar jocul acestuia devinepreocuparea principală.

Muzica din spectacol se constituie ca un fundal ambiental carepunctează, alături de proiecţiile video, caracterul frenetic alpoveştii ce aduce în faţa publicului o existenţă zguduitoare, încontextul golului creat între ceea ce suntem şi ceea ce dorim săfim.

"Jurnalul unui nebun" este cea de-a patra premieră din aceastăstagiune la Secţia Germană a Teatrului sibian. Spectacolul esteprezentat în limba germană cu traducere simultană în limba română.Durata lui este de o oră, iar preţul unui bilet e de 10 lei,respectiv 5 lei cu reducere.
Următoarea reprezentaţie a spectacolului este programată marţi, 22martie, ora 19:00

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO