Ziarul de Duminică

Interludii – în cheie fotografică/ de Ziarul de duminică

Miercuri, 2 martie 2016, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, Bucureşti) a avut loc vernisajul expoziţiei „Interludii – în cheie fotografică” semnată de Cornel Brad.

Expoziţia reuneşte o selecţie de portrete ale unor solişti, dirijori, instrumentişti şi dansatori participanţi la ediţia din 2013 a Festivalului Internaţional „George Enescu”, incluse în albumul omonim apărut la Editura Igloo Media. Albumul, prefaţat de violonistul Alexandru Tomescu, cuprinde imagini surprinse între repetiţii şi concerte, în principal în culisele sălilor de spectacol. La vernisaj va fi proiectat un film de prezentare a lucrării, realizat de artistul vizual Mihai Cucu, cu o coloană sonoră semnată de compozitoarea Sabina Ulubeanu.

Proiectul a mai fost itinerat la reprezentanţele ICR de la Berlin, Viena şi Londra, precum şi la galeria NeoGalateca din Bucureşti.

Cornel Brad (n. 1974) a lucrat ca librar, editor şi manager de proiecte de protecţia mediului, înainte de a de a realiza că pasiunile sale cele mai profunde sunt fotografia, muzica şi oamenii. Accesul în culisele celei de-a XXI-a ediţii a Festivalului „George Enescu” de la Bucureşti i-a oferit prilejul să-şi împletească aceste pasiuni. Fotografiile sale au fost publicate în AdevărulAspen IdeaDecât O RevistăIglooObservator CulturalLa Terasse şi AgriPlus, National Geographic şi se află în colecţii particulare din Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, România, Rusia şi SUA.

 „Este extraordinar să fotografiez muzicieni pentru că ei par a fi simpli oameni, însă au puterea de a face instant camera de fotografiat proiector de vise, creuzet de timp şi arhivă de sentiment. Am fotografiat oameni în culisele festivalului, în timpul repetiţiilor, al pauzelor, al sfârşiturilor de concerte, între părţile muzicale. Am fotografiat «între» şi «în», şi explic astfel titlul cărţii (…) Acolo, în anticamerele revenirii la viaţa zgomotului pământesc.” – Cornel Brad  

Accesul publicului la vernisaj este liber. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 2-28 martie.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.