Ziarul de Duminică

Întâlniri cu Gellu Naum la Cluj/ de Radu Constantinescu

Scenă din spectacolul Zenobia

Întâlniri cu Gellu Naum la Cluj

Autor: Radu Constantinescu

23.09.2011, 00:29 126

Teatrul Naţional din Cluj Napoca pregăteşte pentru prima parte a acestei stagiuni o serie de noi spectacole şi evenimente. Prima premieră a stagiunii 2011-2012 va fi spectacolul-concert Insula de Gellu Naum, semnat de Ada Milea, care va avea prima reprezentaţie pe 27 septembrie 2011.

În luna octombrie, Teatrul Naţional pregăteşte prima ediţie a Întâlnirilor internaţionale de la Cluj, eveniment ce face parte dintr-un amplu program al teatrului intitulat "Prioritate România". Evenimentul se desfăşoară sub forma unui festival anual, care are drept scop promovarea dialogului internaţional prin teatru şi realizarea de colaborări şi iniţiative culturale în spaţiul internaţional.

Ediţia inaugurală a Întâlnirilor va avea loc în perioada 7-9 octombrie si este dedicată autorului român suprarealist Gellu Naum (1915-2001). Festivalul include trei spectacole de teatru produse de Naţionalul clujean în anul 2011, bazate pe două piese şi un roman de Gellu Naum: Zenobia, în regia Monei Marian, Florenţasunt eu, în regia lui Alexandru Dabija şi Insula, spectacol-concert realizat de Ada Milea. Festivalul va găzdui şi o proiecţie specială cu înregistrarea spectacolului Exactîn acelaşi timp, realizat la Cluj în anul 2002, în regia lui Mihai Măniuţiu, spectacol câştigător al Premiului pentru Cea Mai Bună Regie la Galele Premiilor Uniter din anul 2003. Proiecţia spectacolului va fi urmată de o conferinţă despre Gellu Naum şi avangarda europeană, precum şi de discuţii cu invitaţii evenimentului şi publicul. De asemenea, va fi vernisată o expoziţie dedicată operei şi vieţii lui Gellu Naum, cu un spaţiu special dedicat lui Jules Perahim, şi vor avea loc o serie de lansări prilejuite de cele mai recente apariţii de carte, audiobook şi muzică cu şi pe textele lui Gellu Naum.

Cea de-a doua premieră a stagiunii la Teatrul Naţional din Cluj va fi cea a spectacolului Machiavelli, de Robert Cohen, în regia lui Răzvan Mureşan, programată pentru luna noiembrie 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO