Ziarul de Duminică

Întâlnire de gradul zero cu Femeile lui Dinescu

Duminică, 12 decembrie, ora 11.00, Mircea Dinescu este invitatulspecial al Teatrului Naţional "Marin Sorescu" din Craiova (TNC), încadrul proiectului cultural "Duminici de poezie în teatru -2010".

Poetul, care a împlinit recent 60 de ani, a acceptat încă dinvară invitaţia directorului general al TNC, Mircea Cornişteanu,însă a condiţionat-o de apariţia unui nou volum, în pregătire laacea dată. Ultima carte de versuri publicată a fost o antologie,"Cele mai frumoase 101 poezii" (Ed. Humanitas, 2006). În anul 2008,Mircea Dinescu a primit Premiul Naţional de Poezie, "MihaiEminescu".

Dinescu va lansa la Craiova volumul de poezii de dragoste "Femeiledin secolul trecut" (Fundaţia pentru Poezie "Mircea Dinescu"),alături de un CD cu cântece pe versurile sale, interpretate de elînsuşi. Şi cu avertizarea: "Atenţie! Versuri explicite!"
În plus, poetul va lansa la sala Amza Pellea a TNC şi cinci soiuride vin din producţia proprie, cu "versuri pe sticlă", etichetelefiind imprimate cu manuscrise semnate ale poeziilor noi.
Moderatorul întâlnirii: poetul Nicolae Coande.
Biletele vor fi puse în vânzare la agenţia teatrului.

" (…) Dinescu pe care l-am cunoscut în '72. Era înalt şisubţire, avea plete aproape blonde, părea uluit el însuşi depoeziile pe care le spunea, le cânta, le făcea parcă atunci, peloc, în joacă, anume pentru mine. Se simţea «geniul», plutea înjurul lui ceva sfâşietor de gingaş, un fel de răsuflare - aîngerilor păzitori, aburul ocrotitor al gărzii personale de serafi.Cucerea clipa şi o arunca la spate pentru a cuceri, cu mai multăplăcere, clipa următoare. Doamne, mă gândesc acum, eu am văzutpoezia întruchipată într-un om!"
Emil Brumaru, Cerşetorul de cafea, Editura Polirom, colecţiaEgografii, 2004.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.