Ziarul de Duminică

Instrumentele designului de presă/ de Ziarul de duminică

Instrumentele designului de presă/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

10.08.2012, 00:07 50

Alexandra Bardan

Introducere în designul de presă

Editura Tritonic

Cartea se doreşte a fi o iniţiere în domeniul designului de presă, fiind destinată studenţilor şi practicienilor aflaţi la început de drum. Construită pe scheletul cursului cu aceeaşi temă de la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (ID), lucrarea îşi propune să îmbine, în măsura posibilului, cunoştinţe teoretice şi practice, fiind structurată, astfel, în două părţi: prima trece în revistă principalele noţiuni şi instrumente ale designului de presă, cu exemple din presă autohtonă, iar a două abordează o lucrare practică, în cadrul căreia se parcurg etapele elaborării unei publicaţii, de la brief la produsul final. Temă propusă - macheta unei reviste săptămânale de petrecere a timpului liber - este rezolvată pas cu pas, textul secţiunii fiind conceput că un ghid de acţiune cu instrumente de lucru, sugestii şi recomandări.

Alexandra Bârdan are o dublă specializare: grafician, absolventă a Academiei de Artă din Bucureşti în 1997, şi cercetător în Ştiinţele Informării şi Comunicării, cu doctoratul obţinut în 2008 la Université Sorbonne Nouvelle Paris 3. A iniţiat colecţia "Comunicare/ Media". În prezent lucrează că freelancer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO