Ziarul de Duminică

Infinite Shades of Purple, la Londra/ de Ziarul de duminică

Infinite Shades of Purple, la Londra/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

07.01.2016, 23:59 54

Ingrid Beatrice Coman este scriitoare româncă de limbă italiană. Născută la Tecuci, în 1971, şi-a definitivat studiile literare in Italia. Aici a frecventat seminarii de profil, printre care cel al scriitorului italian Raul Montanari şi seminarii de scenarizare cinematografică la renumita şcoală Holden din Torino. După limba italiană, engleza este o a doua limbă prin care Ingrid B. Coman şi-a exersat talentul literar, studiind la Milano literatura engleză în cadrul Institutului British Council, paralel urmând un curs de scriere creativă la Londra. Autoare a patru romane, o antologie de proză scurtă şi teatru, precum şi nenumărate nuvele şi articole în reviste şi antologii, este una din vocile cele mai iubite din literatura diasporei, prin atenţia şi interesul pe care operele sale le acordă vicisitudinilor oamenilor de rând, mici eroi anonimi ale marilor momente istorice. Astfel, literatura sa trece de la războiul din Afganistan, văzut prin ochii locuitorilor din Kabul (La città dei tulipani – Oraşul lalelelor), merge pe firul istoriei sovietice, însoţindu-ne într-o călătorie cutremurătoare în gulagul sovietic (Tè al samovar - Ceai la samovar – publicat în româneşte şi de Editura Vremea, în 2015), ne oferă o emoţionantă poveste românească dintr-un decembrie amar al anului ’89 (Per chi crescono le rose – Pentru cine cresc trandafirii), până la a construi o adevărată metaforă a societăţii moderne aflată pe marginea prăpastiei spirituale (Dodici più un angelo – Doisprezece plus un înger). Inspirate din istoria mai recentă a României, două cărţi bilingve care sunt fiecare oglinda celeilalte: culegerea de povestiri Il villaggio senza madri  (Satul fără mămici), care dă voce „orfanilor albi”, şi romanul Badante per sempre (Badante pentru totdeauna), povestea unei mame nevoite să-şi lase copiii în urmă pentru a le putea oferi o viaţă mai bună.

În decembrie, Ingrid Beatrice Coman a publicat la editura londoneză Pegasus romanul Infinite Shades of Purple (Infinite nuanţe de violet).

 

Cele treizeci de pastile din buzunarul eroinei aveau să o scape în curând de durere, de rănile din suflet, de senzaţia de a nu aparţine nicăieri, şi să o poarte într-un spaţiu îndepartat unde avea să fie în sfârşit liberă. Părăsită de ultimul iubit cu un bileţel grăbit mâzgălit pe un şerveţel, Annabelle simte că s-a săturat de viaţa ei; nu îşi doreşte moartea, dar tânjeste amarnic după libertate.

O ultimă plimbare în parc, atât cât să-şi adune gândurile, este întreruptă pe neaşteptate de apariţia misterioasă a unui necunoscut, un bărbat care pare să ştie totul despre ea şi despre planurile ei de a-şi pune capăt zilelor. Acesta îi va arăta o nouă cale – drumul către ea însăşi. Annabelle acceptă să-l întâlnească în următoarele douăzeci şi unu de zile şi încet, încet începe să descopere cine este ea cu adevărat. În cele din urmă i se împrăştie ceaţa din minte şi poate în sfârşit să îşi perceapă fumuseţea interioară, şi prin urmare frumuseţea exterioară, revoluţionându-şi viziunea asupra lumii care o înconjoară. Învaţă să se iubească pe sine însăşi şi să dăruiască în jurul ei cea mai pură formă de iubire.

Dar bărbatul acesta ciudat… Înseamnă atât de mult pentru ea acum. Cine sau ce este el?

 

Cartea Infinite Shades of Purple poate fi comandată direct de la editură, vizitând site-ul www.pegasuspublishers.com sau sunând la 0044 1223 370012.

Autorul poate fi contactat la adresa: ingridbcoman@gmail.com

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO