Ziarul de Duminică

Infinita artă a mângâierilor/ de Ziarul de duminică

Infinita artă a mângâierilor/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

18.04.2014, 00:07 58

Dr. Gérard Leleu

Tratat de mângâieri

Editura Trei

Colecţia Eroscop, coordonată de Magdalena Mărculescu şi Pascal Bruckner. Traducere din franceză de Aliza Ardeleanu.

Care sunt diferenţele erotice dintre bărbaţi şi femei? Cum să evităm capcana rutinei? Cum să depăşim blocajele? Ce înseamnă mângâierea interioară?
Dr. Leleu ne răspunde printr-o lucrare de referinţă din domeniul senzualităţii. Tratat de mângâieri este un ghid complet care vă ajută să vă (re)descoperiţi propriul trup, precum şi pe cel al partenerului. Atingerea pielii este o etapă delicată şi importantă a comunicării amoroase, care nu trebuie neglijată. De aceea, dr. Gérard Leleu ne oferă „cheia” pentru o sexualitate debordantă. Plecând de la piele, cel mai generos organ senzitiv al nostru, vom descoperi geografia senzuală a celuilalt, sondându-i zonele sensibile din intimitatea sa cea mai profundă.
Mângâierile pot oferi plăceri infinite fiind minunate expresii ale artei de a iubi. Invitându-ne să învăţăm această artă (aflăm, de pildă, că există 28 de tipuri diferite de a săruta şi 37 de moduri de a mângâia), dr. Leleu ne oferă un adevărat manual al tandreţei: după ce-l veţi parcurge, veţi fi partenerul ideal!


„Pe şold, pielea se întinde, ridicată de oasele de dedesubt şi de muşchi puternici – scrie dr Gérard Leleu. Sensibilitatea ei este încă şi mai mare decât cea a pântecelui şi chiar a taliei. Atingerile uşoare cu vârfurile degetelor provoacă în aceste locuri mici seisme ale căror unde fac să vibreze întregul trup. Este o vastă suprafaţă convexă pe care degetele pot face dovada măiestriei lor. După toate tipurile de mişcări ale vârfului degetelor, unghiile îşi intră-n drepturi, brăzdând, zgâriind, pişcând. Şi-atunci, mâna devine şi mai lacomă, apucând, cuprinzând în căuş şi-apoi frământând, lărgindu-şi în sfârşit acţiunea de la talie la coapsă.”
„Părăsiţi căile romane ale centrului torsului şi mergeţi să vă plimbaţi pe întreaga-i întindere. Spate frumos, spate vast, fericită câmpie! Lăsaţi-vă buzele să rătăcească, să culeagă, să ciugulească, însămânţaţi cu vârful limbii, trudiţi, săpaţi cu dinţii, căci nu plăcerea e-aceea care lipseşte! Întoarceţi-vă din nou la calea regală pentru a coborî spre şolduri. Mergeţi în pas vioi. Ajungeţi la rodnicele câmpuri ale şalelor. Încetiniţi, opriţi-vă o clipă: de-aici se-nalţă stoluri de frisoane.
Terenul urcă-n pantă, urmaţi-l, căci trebuie să vă căţăraţi pe dealuri. La mijlocul drumului, se află un loc aparte, exact la jumătate între adâncitura şalelor şi începutul brazdei dintre fese. Este o zonă extraordinară. Săruturile provoacă aici o stranie şi paradoxală impresie: un val de plăcere şi de linişte invadează trupul, în timp ce o dorinţă de a face dragoste se iveşte dintr-o dată în pubis. Faceţi un popas în acest uimitor loc de observaţie. Căci ceea ce urmează vă va cere rezistenţă.”
 

Dr. Gérard Leleu este medic, sexolog şi terapeut de cuplu, autor a numeroase cărţi de succes, dintre care Editura Trei a publicat: Cum să fim fericiţi în cuplu. Între fidelitate şi infidelitate; Cum să fim fericiţi în cuplu. Intimitate, senzualitate şi sexualitate; Cartea dorinţelor; Bărbatul de azi explicat femeilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO