Ziarul de Duminică

În bucătăria lui Joseph/ de Ziarul de duminică

În bucătăria lui Joseph/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

15.09.2016, 23:43 60

Chef Joseph Hadad

În bucătăria lui Josephs

Editura RAO

Chef Joseph Hadad şi-a lansat prima sa carte de reţete culinare.

Realizat în condiţii grafice excepţionale, volumul este un omagiu adus bucătăriei gourmet şi, totodată, o incursiune în lumea ingredientelor, o călătorie culinară în jurul lumii. Lucrarea se adresează în mod special profesioniştilor din domeniu, bucătari activi sau aflaţi la început de drum, dar şi amatorilor pasionaţi de gătit.

Proiectul a presupus un maraton fotografic fără precedent, realizat sub regia lui Adrian Popa (Photochef by Adi Popa) şi a însemnat o muncă de sute de ore de fotografiere şi prelucrare, imaginea fiind un element de bază al cărţii.

„Visez de mulţi ani la această carte. Este primul meu proiect editorial, e ca al patrulea copil din familie. A fost şi rezultatul unei presiuni enorme din partea celor din jurul meu, clienţi, prieteni, colegi de breaslă, echipă, să scot mai repede o carte de reţete. De-a lungul timpului, am creat sute de meniuri şi am atâtea reţete în minte! Este păcat să nu dau mai departe din secretele mele de mixuri de ingrediente şi arome. În bucătăria lui Joseph e martorul anilor întregi petrecuţi în bucătărie, testând şi experimentând fără oprire combinaţii şi gusturi inedite. Este declaraţia mea de iubire faţă de gastronomie, pasiunea vieţii mele. Noua generaţie o poate considera parte din testamentul meu culinar“, declara Joseph Hadad.

Joseph Hadad este promotorul şi emblema artei culinare de top din România, iar prin cartea În bucătăria lui Joseph îşi doreşte să le împărtăşească celor pasionaţi din secretele culinare acumulate în peste 40 ani de activitate.

Născut pe 7 decembrie 1959, în Ierusalim, într-o familie cu tradiţie în gastonomie, cu mama de origine marocană şi tatăl tunisian, Chef Joseph Hadad este astăzi unul dintre cei mai apreciaţi bucătari din România. În ultimii 35 de ani, Joseph s-a dedicat exclusiv pasiunii sale, talentul fiindu-i remarcat deopotrivă de colegi, dar şi de clienţi în diverse locuri faimoase din întreaga lume: Kempinski Hotel în Germania, Ritz-Carlton Hotel în Boston, Savoy Hotel în Londra, Restaurantele Michelin în Paris si multe altele.

Joseph deţine secretele a peste 2.000 de reţete sofisticate şi, ca star al bucătăriei internaţionale, a avut oportunitatea să creeze adevărate show-uri culinare pentru celebrităţi mondiale precum Bill Clinton, François Mitterrand sau Margaret Thatcher, regele Hussein al Iordaniei, regele Juan Carlos al Spaniei sau prinţul de Lichtenstein.

Joseph Hadad a venit în România, în anul 1997, ca Executive-Chef la Restaurantul Casa Vernescu din Bucureşti, simbol al înaltei gastronomii, unde a imprimat  stilul de gourmet cuisine timp de 14 ani. Din 2013, şi-a deschis propriul restaurant care îi poarte numele – Joseph by Joseph Hadad, astăzi unul dintre cele mai apreciate din România, preţuit şi premiat de specialiştii din industrie şi mass-media, dar mai ales de clienţi. În 2014, a lansat programul de cursuri de gătit pentru amatori, Cooking with Joseph, proiect de succes la nivel naţional, având peste 200 de cursanţi în 2 ani de la debut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO