Ziarul de Duminică

Iarna, ca agent de diversiune/ de Lucian Vasilescu

Iarna, ca agent de diversiune/ de Lucian Vasilescu

Autor: Lucian Vasilescu

31.01.2014, 00:08 425

Nici dacă i s-ar fi dat o şpagă grasă, iarna n-ar fi venit mai la fix iar viscolul nu s-ar fi abătut cu mai mult simţ de răspundere peste plaiurile noastre. De la accidentul aviatic în urma căruia au fost lăsaţi să moară (din indolenţă şi incompetenţă) Aurelia Ion şi Adrian Iovan, atenţia populaţiei a fost deturnată către efectele viscolului care a astupat localităţi întregi, cu locuitori cu tot. De la presiunea din ce în ce mai mare pe care presa o exercita asupra celor responsabili de ratarea operaţiunilor de salvare a celor ŞAPTE supravieţuitori ai accidentului aviatic s-a trecut la baletul „sărăriţelor” şi al celorlalte utilaje de deszăpezire şi la vocalizele autorităţilor care intervin, bărbăteşte şi eficient, în luptă cu stihiile dezlănţuite ale naturii.

De la prima pagină a gazetelor, nenorocitul de accident de avion şi nenorociţii vinovaţi de cele două morţi au fost ascunşi în câte un colţ, la un subsol de pagină. Ştirile de televiziune s-au concentrat şi ele pe „infernul alb”. Unii dintre cei care au de dat răspunsuri despre felul în care nu au gestionat (deşi erau obligaţi prin lege şi prin „fişa postului”) operaţiunile de salvare în cazul prăbuşirii avionului ţin acum discursuri despre starea vremii, despre ninsoare, despre viscol, despre eforturile depuse pentru a-i scoate pe oameni de sub nămeţi. Pentru ei, iarna a funcţionat ca un perfect agent de diversiune.

Însă iarna, viscolul, zăpada vor trece. Agentul de diversiune al autorităţilor se va topi alături de troiene şi de oamenii de zăpadă. Şi de sub albul de nea se vor iţi din nou întrebările despre (i)responsabilităţile autorităţilor care au însoţit, în chip tragic, accidentul aviatic. Care autorităţi nu sunt doar nişte abstracţiuni, ci au nume şi prenume, deşi acestea nu prea se mai văd acum, prin viscol şi acoperite de un strat gros de zăpadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO