Ziarul de Duminică

"Google, ţara mea!" ia poziţie contra discriminării

Teatrul Mic găzduieşte luni, 21martie, ora 17.30, cu ocazia Zilei Internaţionale de Luptăîmpotriva Discriminării Rasiale, spectacolul "Google, ţara mea!"(foto: Mircea Oculeanu), creat în 2009 de Mihaela Michailov şiregizoarea Alexandra Badea. Pornind de la experienţe personale, dela situaţii de discriminare pozitivă sau de la clişee alediscriminării, fără să ocolească datele şi statisticile oficiale,echipa de artişti a creat un spectacol viu despre lumea în caretrăim.

Vizionarea spectacolului va fiurmată de discuţii cu publicul. Invitaţi sunt studenţi, cadredidactice, persoane publice, formatori de opinie, reprezentanţi aiorganizaţiilor guvernamentale.

Evenimentul este organizat înparteneriat cu Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării(CNCD). Discuţiile vor fi moderate de jurnalistul Mircea Toma şi depreşedintele CNCD, Csaba Ferenc Asztalos.

Textul "Google, ţara mea!"interesează organizatorii a fouă festivaluri din Franţa. Piesa afost lecturată în varianta franceză (traducerea AlexandraLăzărescu) în cadrul Festivalului Transversales pe 18 martie, laCentrul Cultural Theo Argence de Saint-Priest în regia AlexandreiBadea şi urmează a fi citită pe 1 aprilie la TeatrulPetit-Quevilly, în cadrul Festivalului Corps de Textes Europe, înregia lui David Bobee.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.