Ziarul de Duminică

Festivalul Turnirul Cetăţilor. GALERIE FOTO

Festivalul Turnirul Cetăţilor/ de Ziarul de duminică

Fotografii de Cristina Ţurlea

Autor: Ziarul de Duminica

22.07.2011, 00:08 572

În fiecare localitate dintre cele menţionate, cavalerii,domniţele, meşterii şi artiştii poposesc câte un week-end. Au locmanifestări medievale, turniruri cu cai, lupte cu spada întrecavaleri, trageri cu arcul, aruncarea suliţei, mânuirea spadelor,lupta supremă pentru cucerirea mâinii frumoasei prinţese, teatrumedieval, jocuri medievale pentru copii şi adulţi şi, cea maiimportantă dintre toate, desemnarea Cavalerului Cetăţii. La Râşnovau avut loc, în plus, competiţii între domniţe, dresură de cai,concerte fel şi fel, dansuri ţigăneşti prezentate de o formaţie aţiganilor din Râşnov.

Fiecare zi a festivalului "Turnirul Cetăţilor" se încheie - aşas-a întâmplat la Râşnov - cu show-uri de noapte, dansuri - "dansulielelor" - şi un foc de tabără în prezenţa "Contelui." Nu lipsescspecialităţile culinare făcute după reţete din vremuri vechi -cârnatul teutonului, ţepeluş şi ospăţul cavalerului. Într-o piaţămedievală, meşterii pot fi văzuţi la lucru - sticlari, olari,fierari şi artizani, care creează bijuterii şi suveniruri, îşidemonstrează talentul în faţa spectatorilor.

Într-un an în care se sărbătoresc 800 de ani de la intrareacavalerilor teutoni în Ţara Bârsei (vezi numărul din 1 iulie a"Ziarului de duminică") acest şir de evenimente capătă osemnificaţie aparte şi a debutat la 29 aprilie - 1 mai la Braşov,cu a V-a ediţie a Festivalului Medival Turnirul cavalerilor Braşov,în Cetăţuia de pe Straja.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO