Ziarul de Duminică

Fascinaţia muntelui/ de Ziarul de duminică

Fascinaţia muntelui/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

25.08.2016, 23:53 53

Robert Birkby

O viaţă trăită pe înălţimi

Scott Fischer şi Everestul

Editura Polirom

Traducere de Marius-Adrian Hazaparu.

„Un omagiu adus unuia dintre cei mai mari alpinişti.” (Kirkus Reviews)

Scott Fischer a escaladat cele mai inaccesibile masive montane şi a reuşit să devină, din „campion la căzături”, unul dintre cei mai cunoscuţi alpinişti din lume şi fondatorul Mountain Madness, o companie ce organizează ascensiuni în toate colţurile lumii. Birkby, care l-a întovărăşit pe Fischer în mai multe expediţii, ne spune povestea fascinantă a acestuia, începând cu copilăria lui şi primul contact cu muntele, la cursurile de alpinism de la NOLS. Povestea ne poartă prin momentele-cheie ale carierei lui Fischer, pe vârfurile cucerite unul după altul şi prin nenumăratele situaţii în care a fost la un pas de moarte. În Alaska, în Africa, pe Kilimanjaro, sau în Asia, pe K2 şi Annapurna, aventurile se ţin lanţ. Însă visul dintotdeauna al lui Scott Fischer a rămas Everestul, vârful pe care avea să-l cucerească în 1994 şi totodată locul unde avea să-şi găsească sfârşitul doi ani mai târziu, în timpul tragicei expediţii din 1996.

 

„Birkby reuşeşte să dezvăluie fascinaţia pe care muntţii o pot exercita asupra sufletului omenesc.” – Publishers Weekly

 

Scott Eugene Fischer a trăit între 1955 şi 1996. Tragedia de pe Everest s-a petrecut la 10-11 mai 1996, când opt oameni au fost prinşi într-o furtună, în timpul asecensiunii pe munte, şi au murit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO