Ziarul de Duminică

Ediţia a XIV-a a Concursului Internaţional „George Enescu”/ de Dorina Călin

Ediţia a XIV-a a Concursului Internaţional „George...

Autor: Dorina Călin

05.09.2014, 00:13 36

Ediţia a XIV-a a Concursului Internaţional „George Enescu”, singura competiţie de acest gen din România, recunoscută de forurile internaţionale de specialitate, are loc în perioada 6 – 27 septembrie 2014 şi se desfăşoară la Ateneul Român şi la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Concursul cuprinde patru secţiuni competiţionale: Vioară, Violoncel, Pian şi Compoziţie.

Astfel, publicul va putea asculta peste 230 de candidaţi din 36 de colţuri ale lumii, în 40 de concerte şi recitaluri cu intrare liberă.

Un recital al pianistului francez Jean-Claude Pennetier, concerte de pian, vioară şi violoncel alături de Orchestra Filarmonicii „George Enescu”, precum şi peste 200 dintre cei mai promiţători artişti de pe cinci continente, care evoluează pe scenele Ateneului Român şi Universităţii de Muzică Bucureşti, sunt evenimentele de la această ediţie a Concursului Internaţional „George Enescu”, la care accesul pentru public este liber.

Procedura de înscriere pentru public, precum şi programul integral al evenimentelor pot fi accesate pe site-ul Festivalului şi Concursului Enescu.

Rezervările se pot face prin intermediul unui formular online, în limita locurilor disponibile.

Astfel, publicul este invitat să vină în sălile de concert şi să susţină România şi talentele pe care le lansează.

Concursul Internaţional „George Enescu” este singura competiţie de profil din România afiliată la Federaţia Mondială a Concursurilor Internaţionale Muzicale (FMCIM). Nume importante ale muzicii clasice de astăzi, precum Radu Lupu, Alexandru Tomescu, Remus Azoiţei şi Elisabeth Leonskaja, şi-au început cariera internaţională ca laureaţi ai Concursului Internaţional „George Enescu”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO