Ziarul de Duminică

DUPA 15 ANI / Zizi in tranzitie (30). Ghici cine vine la cine

DUPA 15 ANI / Zizi in tranzitie (30). Ghici cine vine la cine
03.11.2009, 15:40 21

Rezumatul episoadelor precedente: Rapid a intrat in Europa. Debucurie, ceferistii au intrat in greva. Bill Clinton s-a hotarat saia in brate Europa. Din acelasi impuls umanitar, sotia sa a infiatun extraterestru.

Motto: "Bade Ioane, m-am gandit sa-ti fac" (Tudor Arghezi,"Blestem")

Renuntand la excursia in Bosnia (numai din lipsa de bani, caaltfel in lupte erau caliti, in fiecare zi se antrenau 13-15minute), Luminita si Zizi se pregateau sa revina la treburile lor -fara a putea preciza care ar fi acestea - cand cineva batu lasonerie. Aveau o sonerie simpatica, formata dintr-o secera si unciocan.
Era Ilie Ilie, bunicul lui Zizi, care luptase pe ambele Fronturi siulterior se delimitase se amandoua.
- Circula trenurile? se mirasera gazdele.
- Ba, ca-m venit c-o drezina.
- Aoleo! Si de ce atata zdroaba?
Mosul privi chioras spre Luminita si sopti:
- Sa iasa muierea...
Luminita ridica din umeri si iesi. Caine ridica si el din umeri siiesi, desi era imposibil sa fi crezut ca e vorba despre el. Ramasdoar cu nepotul, Ilie mormai incurcat:
- Am venitara sa-mi fac si io rost de-o alifie din aia,Blend-A-Med, care-ntareste. Ca la noi nu se gaseste decat numa' dinailalta, care-ti face dintii ca cerneala.
Zizi incepu sa rada:
- Cati ani ai matale, bunicule?
- Merg pe suta. No, si ce-i? Ce mai e o suta azi!?
In acest timp, Luminita si Caine se plimbau. In oras, din cauzagrevei mecanicilor de locomotiva, pentru prima data erau mai multicetateni decat buticuri. O anumita parte a populatiei cumparaactiuni si dolari. Restul priveau apatici o procesiune ciudata:cativa politicieni se lasau plimbati intr-o cusca. O batranica seinghesuia sa vada mai bine:
- L-au prins!? Unde-i? A!, da' nu e el, maica, dadu ea din manadezamagita.

(Vor urma si alte dezamagiri)


tczarojanu@yahoo.com

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO