LIVE: ZF AGROPOWER - ​ÎNĂSPRIREA POLITICILOR MONETARE IMPACTEAZĂ BURSELE DE CEREALE: CE SE VA ÎNTÂMPLA CU PREŢURILE? Cum răspund fermierii români în această situaţie? O discuţie cu Cezar Gheorghe, consultant comerţ cu cereale, Clubul Fermierilor Români.
Ziarul de Duminică

Doi scriitori chilieni premiaţi/ de Stelian Ţurlea

Carlos Franz - Deşertul. Traducere din spaniolă şi note de Adriana Steriopol. Carlos Franz s-a născut la Geneva în 1959, ca fiu al unui diplomat chilian, a studiat dreptul şi sociologia şi a publciat primul roman în 1989. Pentru unul sintre romanele sale a primit Premiul Planeta. Iar pentru cel de faţă, din 2005, a fost recompensat cu Premiul pentru roman La Nacion-Sudmaericana. Editura îl prezintă: "Soarta o readuce pe Laura pe pământul ei şi îi redă memoria.

Pământul este oraşul Pampa Hundida, o oază înconjurată de miraje din deşertul Atacama. Memoria ei este celălalt deşert. Laura a fost cea mai tânără judecătoare din ţara ei. În Germania, a studiat filozofia şi a scris o carte celebră, intitulată Moira. Din Berlin, înainte de a se întoarce în ţară, i se confesează fiicei sale într-o scrisoare. Îi povesteşte tot ce i s-a întâmplat în Chile, după lovitura militară din anul 1973. Lucruri pe care le ştia şi altele pe care le va descoperi treptat în amintirea ei ascunsă.

Rând pe rând, vreme de trei zile ameţitoare, în timpul marii sărbători religioase de la Pampa Hundida, între dansuri şi măşti diavoleşti, Laura înfruntă mai multe mistere. Va reuşi ea oare să învingă acea «gratitudine abjectă» pe care a resimţit-o cândva?" "Asemenea oricărui mare roman - şi acesta este unul -, «Deşertul» lui Carlos Franz pune faţă în faţă destinul individual şi destinul colectiv. Cu o privire lucidă, distantă, dar plină de iubire, Franz îndrăzneşte să vadă drama unor vieţi şi să o ridice la rangul de tragedie a unei naţiuni. Aceasta este o voce nouă, puternică, seducătoare, creativă şi angajată faţă de cuvânt." - Carlos Fuentes

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.