Ziarul de Duminică

DJ CULTURE / Fara legatura... sau Un concert ca o cina romantica...

DJ CULTURE / Fara legatura... sau Un concert ca o cina romantica...
22.09.2009, 15:12 12
Jazz-ul e muzica de club? Daca ai 14 ani... probabil caraspunsul e nu. Daca te cheama Diana Krall, raspunsul ar fi "nu maie". Pentru ca ea umple sali de concert cu o usurintauluitoare.
Am pus titlul "fara legatura" pentru ca anuntarea unui concertde jazz nu prea este domeniul rubricii. Doar ca nu m-am pututabtine. Fata asta e senzationala si am inclus-o in varm-up-uri la omultime de petreceri cu staif. Inclusiv la nunta mea, la care, caatatia DJ paranoici, am si mixat.
Fie ca interpreteaza standarde jazz sau piesele ei, Diana e cao fasie de matase rosie pe care picura ciocolata neagra. Variantaaudio a acestei imagini, desigur. O sa treceti prin diverse stari:ba o sa visati, ba o sa va ia ritmul pe sus, intr-un concert ca ocina romantica.
Nu e un concert doar pentru cunoscatori. Toti am dansat macaro data pe "Fly Me to the Moon"; "Let's Face the Music and Dance";"My Funny Valentine"; "And I Love Her" sau "The look ofLove".
Aranjorul ei favorit, Claus Ogerman, a reusit sa transformemajoritatea pieselor pe care le stim in experiente compLet noi, asacum trebuie de fapt sa fie cantat jazz-ul. Nu exista nicio garantieca doamna Krall va canta piesele pe care le stiti asa cum le avempe CD. Fata asta nu e Madonna. Muzica se naste in fata ta si opiesa dureaza cat vor ei, dar toata lumea se simte bine. Cat despreaceia care inca se mai intreaba daca jazz-ul pe care il intelegetoata lumea e jazz... vorba lui Luis Armstrong: "Ce e jazz-ul?Omule, daca trebuie sa intrebi, n-o sa stii niciodata!"

Ca un ultim argument, e si frumusica. Rar vezi o blonda atat deapetisanta sa cante la pian si cu vocea in acelasi timp si foaaartebine. Dar nu e cazul sa visati. E sotia lui Elvis Costello. Lanaiba...

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO