Ziarul de Duminică

DISC / Soldat cazut din iubire

DISC / Soldat cazut din iubire
06.05.2009, 15:20 65
La sfarsitul lunii trecute, actorul Eugen Cristea si poetul George Arion au lansat un CD in colectia Eurascom (numele producatorului), intitulat Soldat cazut din iubire. Cuprinde zece cantece, muzica si voce Eugen Cristea, dupa versurile lui George Arion (unul este adaptare dupa Maiakovski). Toate in maniera folk. Poezia (si cantecul) care da titlul CD-ul este una dintre cele mai bune ale lui George Arion.
„Se zvonea mai demult, in cetate/ Ca statuia ce-n turn strajuia/ din inalt o sa cada cu vuiet/ Doar atunci cand va fi nunta mea.// Au trecut ani in siR, ca in clipe,/ Pana cand, intr-o zi, s-a-ntamplat/ Sa-mi aleg o mireasa din vise/ Si o nunta de basm a urmat.// Dar in zori, zadarnic multimea/ S-a uitat catre turn, spre statuie,/ Neclintit ramasese strajerul/ Cu-a lui spada sclipind albastrie.// Au privit, apoi, si in piata,/ Si de-atunci e un planset mereu./ Au gasit un trup fara viata - Soldatul cazut eram eu."


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO