Ziarul de Duminică

Din nou pe Strada Ficţiunii/ de Stelian Ţurlea

Din nou pe Strada Ficţiunii/ de Stelian Ţurlea

Din nou pe Strada Ficţiunii/ de Stelian Ţurlea

Autor: Stelian Turlea

26.08.2011, 00:04 84

Florian Lafani, Gautier Renault - Poker în infern. Traducere din limba franceză de Liliana Urian. Cu o întreagă tevatură, lume multă şi demonstraţie de poker, cartea a fost lansată la Târgul de carte Bookfest, la începutul verii. Deja e considerată un succes. Autorii sunt doi tineri francezi.Florian Lafani s-a născut în 1980, a lucrat mai mulţi ani într-o editură, unde s-a ocupat de divizia de carte electronică. În 2009, a publicat online romanul "La Toile", iar în 2010 romanul "Poker în infern" (Une Partie en Enfer), împreună cu Gautier Renault. Gautier Renault s-a născut în 1981, a lucrat şi el mai mulţi ani în domeniul editorial, fiind specializat pe drepturile de autor. Este un admirator declarat al romanelor poliţiste americane. "Poker în infern" este primul său roman, despre conspiraţii internaţionale, afaceri murdare, crime şi coruptie. "Dacă vreţi să citiţi un thriller alert, să pătrundeţi în universul jocurilor de noroc şi în culisele unei conspiraţii internaţioanle, atunci lăsaţi-vă ispitiţi şi acceptaţi provocarea noastră." - spun autorii. Lars, un tânăr student din Amsterdam, se oferă să testeze un nou medicament, pentru o sumă frumuşică. Medicamentul experimental îi produce însă halucinaţii şi atacuri de panică, cu urmări devastatoare. La Paris, Hugh, jucator de poker online, dispare în chip misterios. În Bahamas, informaticianul Phillipe face speculaţii pe piaţa numelor de domeniu, din faţa unui laptop. Cu toţii gravitează în jurul grupului industrial Kramer şi joacă un joc de care, fără să ştie, depind chiar vieţile lor.

Amanda Hodgkinson - Britannia Road 22. Traducere din limba engleză de Laura Sandu. Autoarea este englezoaică, s-a născut în 1964, dar locuieşte în sudul Franţei şi este corespondentă la mai multe publicaţii britanice pe teme de turism. "Britannia Road 22" este primul ei roman, apărut chiar în acest an. Acţiunea se petrece în jurul celui de-al Doilea Război Mondial şi este povestea unei familii poloneze destrămate. Un roman de secrete şi trădări, "despre ce pot face oamenii pentru a supravieţui, când nimic nu mai e cum a fost", considerat dintre cele mai valoroase debuturi din ultimii ani.

Charlie Huston - Insomnia. Traducere din limba engleză şi note de Ioana Văcărescu. Charlie Huston este un scriitor american de thrillere şi cărţi de benzi desenate. A debutat în 2004 şi a publicat alte nouă romane. Cel de faţă a apărut, fireşte, în acest an, şi are ca punct de pornire un val apocaliptic de insomnie cu care se confruntă lumea, într-un viitor apropiat. În spatele lui se află o conspiraţie enormă de care nu este străină industria medicamentelor. Reţeaua mafiotă care vinde medicamentul ce provoacă boala pare invincibilă dar, ca în fiecare roman de acest fel, se găseşte un poliţist care îşi asumă lupta şi se străduieşte să învingă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO