Ziarul de Duminică

Despre patimi şi bani/ de Stelian Ţurlea

Despre patimi şi bani/ de Stelian Ţurlea

Autor: Stelian Turlea

18.07.2014, 00:19 56

Una dintre puţine cărţi*) care chiar justifică promovarea tipărită pe copertă, chiar sub titlu: „Suspans intens şi o poveste de dragoste fierbinte” (Publishers Weekly).

Unui bărbat condamnat mai demult la închisoare pentru delapidare i se oferă şansa reabilitării într-o mare firmă, care se arată a fi condusă de un grup de escroci cu vechi state în armată. Bărbatul vrea ca lumea să le afle escrocheriile, deturnează o sumă enormă de bani, e urmărit de bodiguarzii firmei, se aruncă disperat sub roţile metroului, dar apucă să pună mai înainte la poştă o scrisoare în care dezvăluie totul, inclusiv conturile în care a deturnat banii. Scrisoarea e destinată fiicei sale, pe urmele căreia pornesc escrocii, convinşi că fiica îi poate ajuta să-şi recupereze milioanele de dolari. Bărbatul mai apucase să-i spună fiicei să se refugieze la un fost coleg de puşcărie, singurul dintre cei ştiuţi care i-ar putea veni în ajutor. Acesta fusese condamnat la închisoare pe viaţă pentru că îşi omorâse, la 16 ani, tatăl, fusese eliberat condiţionat şi era obligat să se prezinte periodic la poliţie şi să nu încalce nicio lege, altfel riscând să reintre după gratii. Cu atât mai dificil îi va fi să o ajute pe fiica fostului coleg de puşcărie. 

Începe o aventură palpitantă, care se citeşte cu sufletul la gură, cu urmăriri spectaculoase, fugi prin mai multe state americane, moartea unor oameni nevinovaţi, crime făcute de mercenarii dornici să-şi recupereze banii şi o iubire care se naşte greu între fiica bărbatului mort şi cel la care fusese trimisă.

„Ritmul acestei cărţi te ţine cu sufletul la gură. Tensiunea rămâne în permanenţă la cote maxime... Nu am simţit nicio clipă că ar exista în acţiune vreun moment de pauză, şi probabil de aceea am şi citit toată noaptea... Patimă  întunecată ar fi putut fi o poveste despre doi oameni cu sufletul distrus, cu un trecut comun, care se întâlnesc. Ar fi putut fi şi un thriller alert, plin de suspans. În schimb, este şi una, şi alta, ceea ce o pune pe Toni Anderson pe lista mea de cumpărături obligatorii.”- Smart Bitches, Trashy Books

O carte în care vor găsi ce îşi doresc şi cei care caută tensiunea unui thriller captivant, şi cei care vor scene de dragoste dintre cele mai fierbinţi.

 

*) Toni Anderson – Patimă întunecată. Editura Leda.Traducere din limba engleză şi note de Iris Manuela Gâtlan Anghel

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO