Ziarul de Duminică

Deschiderea stagiunii Orchestrei de Cameră Radio/ de Ziarul de duminică

Orchestra De Cameră Radio (fotografie de Alexandru Dolea)

Galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

10.10.2014, 00:05 28

După ce fost scena de derulare a singurului festival internaţional al orchestrelor radio din Europa – RadiRo, produs şi organizat de Radio România (20-27 septembrie), Sala Radio a deschis oficial a noua stagiune, 2014-2015. Cele două ansambluri ale instituţiei dedicate muzicii clasice au fost primele aliniate la startul noii stagiuni: Orchestra de Cameră Radio a deschis stagiunea miercuri, 8 octombrie, alături de Corul Academic Radio, iar vineri, 17 octombrie va fi rândul Orchestrei Naţionale Radio să invite iubitorii de muzică la un eveniment special.

Pentru o astfel de ocazie, Orchestra De Cameră Radio a propus o întâlnire specială cu violonistul multipremiat internaţional Răzvan Stoica, deţinător al premiului I la Euroradio New Talent Competition (Slovacia, 2013). Artistul are privilegiul de a cânta pe o vioară Stradivarius din 1729. Fie ca solist invitat sau membru al Duo-ului Stoica (alături de pianista Andreea Stoica, sora sa), Răzvan a cântat pe unele dintre cele mai celebre scene muzicale ale Europei: Royal Concertgebouw Amsterdam, Théâtre des Champs-Elysées - Paris, Teatro Carlo Felice - Genova, Palacio de Festivales Santander, Gewandhaus Leipzig, Konzerthaus Berlin, Musikverein Viena etc.

Concertul s-a derulat sub bagheta dirijorului german Gerd Schaller, care se bucură de o activitate foarte bogată la pupitrul celor mai cunoscute orchestre germane şi are un repertoriu impresionant (peste 100 de simfonii, peste 50 de titluri de operă şi balet, numeroase lucrări concertante).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO