Ziarul de Duminică

Demonii dinăuntru şi dinafară/ de Ziarul de duminică

Demonii dinăuntru şi dinafară/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

13.03.2014, 23:44 33

„Monsters don't live under your bed, they live inside your head.”

In perioada 13-26 martie 2014 Matei Colteanu si Alexandra Crisbasan prezinta la Galeria Saint Ink (Sfantul Tus) expozitia de grafica Demons In and Out.Vernisajul a avut loc ieri, 13 martie 2014.
Demons In and Out vrea sa expuna partile intunecate ale oamenilor, „demonii eliberatori” de care ei incearca sa fuga. „Vrem sa aratam ca slabiciunile trebuie intelese, fiind indispensabile echilibrului de care toti avem nevoie.” (Matei & Alexandra)
Autorii proiectului Demons In and Out, Matei Colteanu si Alexandra Crisbasan, sunt elevi in clasa a X-a la Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza, dar nu considera ca influentele sau realizarile lor artistice au legatura cu experienta dobandita in urma pregatirii scolare. 
Pentru Matei Colteanu, Demons In and Out este cel de-al treilea proiect de anvergura, dupa Black'nd Vision (galeria-atelier Horatiu) si Monstropia (Muzeul de Geologie). A participat la mai multe concursuri si expozitii internationale de pictura si desen, ultima dintre ele la Hong-Kong. 
Fotografiile Alexandrei Crisbasan au aparut pana acum in Vice si pe Sub25.ro (impreuna cu Leila Al Ali, cu care colaboreaza constant, atat ca model - ipostaza surprinsa si de editia de iarna a Wanderer Magazine, cat si ca fotograf), iar impreuna cu tatal ei, fotograful Cristian Crisbasan, a realizat coperta cartii „Mare Tranquillitatis”, de Katija Millay, aparuta la Editura Epica.
„Consider ca un artist trebuie sa fie pregatit pentru orice provocare, iar daca voi fi nevoit la un moment dar sa realizez doar sculpturi sau doar picturi pentru a trai, vreau sa manuiesc pensula sau dalta cu aceeasi placere cu care manuiesc penita. Pe viitor, planuiesc sa ma intorc la prima mea dragoste, sculptura.” (Matei Colteanu)
"Vreau sa ajung sa traiesc din ceea ce creez si merg pe principiul ca omul trebuie sa lupte pentru a face ceea ce ii place. Nu am o directie anume pe care vreau sa o urmez in arta, vreau sa cunosc, sa simt, sa vad, sa gasesc ceva care sa ma terifieze si ceva care sa ma incante, sa descopar cu ajutorul artei lucruri noi si sa inteleg partile ascunse ale personalitatii mele.” (Alexandra Crisbasan)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO