Ziarul de Duminică

De la lume adunate/ de Ziarul de duminică

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

22.08.2014, 00:03 60

Comedie de 5 stele

Teatrul se mută şi la Mall. În  această toamnă suntem invitaţi să o cunoaştem pe Sara. Este minunată, tânără, avocat de carieră, atrăgătoare, dar cu un mic... defect: este singură. Îi trebuie un bărbat! Sara Hastings este personajul principal al unei comedii celebre scrisă de Sam Bobrick şi cu un succes nebun pe Brodway. Ea este o tanără care trăieşte în New York, devotată carierei de avocat, proceselor şi laptopului de care nu se desparte niciodată. Este atât de ocupată încât nu poate spune da niciunei aventuri, dar unei poveşti de iubire. Mătuşa Martha vrea să îi schimbe viaţa cu orice preţ. Ea, o aventurieră, se autodefineşte: la vârsta ta eram căsătorită a doua oară. Verdictul Mătuşii Martha este clar: Sara trebuie să se mărite cât mai repede şi se ocupă personal de asta. Îi caută bărbaţi. Şi îi livrează direct în apartament cu ajutorul lui Noogie, om bun la toate. Rezolvă „clienţii” cu „o lovitură uşoară la mansardă”. Prima victimă: Brandon. Tânăr cu pierderi de memorie (din cauza loviturii, a „mansardei” afectate), simpatic, vorbăret DAR gata logodit cu domnişoara Heather. O idilă în doi, în trei? Rămâne să vedeţi… În culise este un regizor de top: Claudiu Goga iar pe scenă urcă Emilia Popescu, Andi Vasluianu, Constantin Cotimanis, Diana Cavallioti, Andreea Vasile. „Un bărbat pentru Sara” se joacă în exclusivitate şi în premieră în România, din septembrie, la Băneasa Shopping City.

 

Expoziţie Tóth László

Galeria Quadro (Cluj, str. Napoca, nr. 2-4, etaj I, 64) organizează prima expoziţie retrospectivă Tóth László, prezentând opera în amploarea ei, începând cu picturile în ulei din anii 1960-70, trecând prin compoziţiile, portretele şi nudurile realizate în tehnică mixtă în Germania, şi ajungând la lucrările din ultimii ani de activitate.

Lucrările au fost împrumutate de familie, colecţionari privaţi şi Muzeul de Artă Cluj-Napoca.

Tóth László (Satu Mare, 13 iulie 1933 – Wertingen, 24 decembrie 2009).

Student al Institutului de Arte Plastice Ion Andreescu, specialitatea pictură, între anii 1951-1957. În 1955 se căsătoreşte cu pictoriţa Ilona Szűcs. Ilustraţiile sale apar în nenumărate reviste literare şi cărţi. În perioada 1965-1971 este scenograf al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj. În 1971 devine profesor al Institutului de Arte Plastice din Cluj iar în 1983 este numit şef de catedră al catedrei de pictură. În 1984, împreună cu soţia sa, se stabileşte în Republica Federală Germană. În Germania, după o scurtă perioadă petrecută ca pictor de decoruri, activează ca artist plastic liber profesionist. Are expoziţii la Augsburg, Budapesta, Cluj, München, Szentendre (aici, în 1991, sunt expuse şi creaţii ale soţiei decedate în 1990), Wertingen.

 

No limit la Sângiorz-Băi

Simpozionul de la Sângeorz-Băi s-a constituit ca un eveniment de tip anual şi şi-a propus prin artiştii pe care îi invită, să devină unul dintre cele mai importante simpozioane de artă contemporană.

Un prim argument al acestui proiect finanţat de către Consiliul judetean Bistriţa-Năsăud, prin Complexul Muzeal Bistriţa-Năsaud şi în organizarea Muzeului de Artă Comparată Sângeorz-Băi, se constituie în posibila întâlnire dintre unii artişti români şi străini, a schimbului de idei şi tehnici – caracteristici esenţiale ale unui simpozion de artă, al doi-lea argument îl constituie organizarea unei expoziţii de grup, găzduite de Secţia de Artă a Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud, Muzeul de Artă Comparată Sângeorz-Băi, Tg.Mureş, Sibiu, Bucureşti, eveniment urmat de editarea şi tipărirea unui catalog al simpozionului.

Acest eveniment, de tip anual, nu se înscrie în categoria acţiunilor ce se derulează în virtutea unei tematici impuse, artiştii invitaţi sunt liberi să aleagă orice subiect doresc, cum ar fi unul de genul celui pe care deja l-au inclus în cadrul demersului artistic personal.

 

Cele mai frumoase cărţi din România

Încep înscrierile în concursul naţional de design de carte „Cele mai frumoase cărţi din România” 2014

• Concursul naţional de design de carte, ediţia a III-a

• Premii speciale: ilustraţie, carte pentru copii, album, carte de artist, premiu pentru tânăr designer

• Conferinţa pentru profesioniştii din domeniul cărţii

• Expoziţii cu cărţile câştigătoare

Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură în parteneriat cu Asociaţia Editorilor din România lansează Concursul naţional de design de carte, ediţia a III-a. „Cele mai frumoase cărţi” este un proiect cultural cu desfăşurare anuală, dedicat designului de carte, dimensiunii artistice a cărţii văzută ca obiect. Proiectul reinstituie designul de carte ca reper în relaţia cititorului cu cartea.

Înscrierile au loc până pe data de 29 august. Editurile, graficienii sau designerii de carte din România şi Republica Moldova pot înscrie cărţi apărute în ultimul an în concursul naţional de design de carte. Regulamentul care descrie condiţiile de participare şi formularul de înscriere pot fi accesate la http://celemaifrumoasecarti.ro/regulament/ şi la http://celemaifrumoasecarti.ro/formular-inscriere-2014/

Jurizarea va avea loc în perioada 10-24 septembrie, iar juriul va selecta minimum 25 de cărţi frumoase care vor fi prezentate publicului într-o expoziţie itinerantă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO