Caută doar în titlu
Ziarul de Duminică

Cuvântări despre sărbători/ de Ziarul de duminică

Emil Bock

Cercul sărbătorilor anului

Editura Univers Enciclopdeic. Iniţieri& Triade

Ediţia a doua. Traducere de Diana Sălăjanu.

Emil Bock (1895-1959), teolog german, colaborator apropiat al lui Rudolf Steiner, se evidenţiază prin cercetarea aprofundată a Vechiului şi Noului Testament. În acelaşi timp, ca preot al Comunităţii Creştinilor, a avut şi o activitate îndelungată de călăuzire a grupurilor de oameni care doreau o reînnoire religioasă potrivită felului de a fi al omului de azi. Ştiinţa spiritului de orientare antroposofică l-a ajutat în cercetările sale privind straturile oculte ale creştinismului. Rezultatele acestora sunt redate în cărţile sale prin imagini vii, care sunt şi o cale de cunoaştere de sine.

De-a lungul multor ani, Emil Bock a străbătut drumuri mereu noi, spre a ne oferi o înţelegere aprofundată a sărbătorilor creştine. El a căutat puncte de sprijin eficiente pentru reînnoirea lor, care azi e necesară. Astfel, în cursul anilor a scris o serie considerabilă de articole pentru revista „Comunitatea Creştinilor". În multe cazuri, ele au fost prelucrarea unor cuvântări pe care le-a ţinut cu ocazia sărbătorilor anuale. În acest context au fost dezvoltate şi reînviate de el multe noţiuni şi concepţii christologice fundamentale.

Pe baza uneia dintre ultimele intenţii ale Iui Emil Bock şi a dorinţei exprimate de cititorii săi, în acest volum sunt adunate articolele sale pe tema sărbătorilor creştine care au loc de-a lungul întregului an.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.